Άλλα Σπορ

Η Σάκκαρη «καθάρισε» την Γκοφ και πέρασε στην 8άδα (vid)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 23:37

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι Νο4 στον κόσμο επικράτησε 2-0 σετ της Αμερικανίδας, στο τουρνουά της Ρώμης και τώρα θα αντιμετωπίσει την Τυνήσια Τζαμπέρ.

Η Σάκκαρη «καθάρισε» την Γκοφ και πέρασε στην 8άδα (vid)

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Italian Open συνεχίζεται. Μια ακόμα νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια. Νίκησε 2-0 σετ (6-4, 7-5) την Αμερικανίδα Κόρι Γκοφ και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά στη Ρώμη. Επόμενη αντίπαλός της η Τζαμπέρ από την Τυνησία, η οποία κατέκτησε πριν λίγο καιρό το Open της Μαδρίτης.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στα μπρέικ

Η Ελληνίδα και η Αμερικανίδα τενίστρια έδωσαν μεγάλη «μάχη» στο πρώτο σετ. Η Σάκκαρη έκανε το μπρέικ για το 2-1 στα γκέιμ. Απάντησε η Γκοφ που κράτησε, στη συνέχεια, το σερβίς της για το 3-2. Η Ελληνίδα ισοφάρισε σε 3-3, έκανε νέο μπρέικ για το 4-3. Βρέθηκε στο 5-3, η Γκοφ μείωσε σε 5-4, αλλά η Μαρία κράτησε στο φινάλε το σερβίς της, έφτασε στο 6-4 σε 49 λεπτά και πήρε το πρώτο σετ.

Στο τέλος η Μαρία ήταν αποφασιστική

Η «μάχη» στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο μεγάλη. Αφετηρία με μπρέικ για την Σάκκαρη που βρέθηκε και στο 2-0. Η Γκοφ μείωσε σε 2-1, η Σάκκαρη πήρε το επόμενο γκέιμ (3-1) και είχε δύο ευκαιρίες για ένα ακόμα μπρέικ, για το 4-1. Δεν το πέτυχε και η Γκοφ επέστρεψε. Μείωσε σε 3-2, έκανε μπρέικ (3-3) και έφτασε και στο προβάδισμα (4-3). Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στα επόμενα γκέιμ και ισοφάρισε δύο φορές, σε 4-4 και 5-5. Στο κρίσιμο σημείο έκανε εκ νέου μπρέικ (6-5) και με αποτελεσματικότητα στο δωδέκατο γκέιμ του δεύτερου σετ, το κατέκτησε. Έτσι με 7-5 έφτασε στο 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.