Άλλα Σπορ

Η Σάκκαρη «καθάρισε» την Γκοφ και πέρασε στην 8άδα (vid)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 23:37

Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι Νο4 στον κόσμο επικράτησε 2-0 σετ της Αμερικανίδας, στο τουρνουά της Ρώμης και τώρα θα αντιμετωπίσει την Τυνήσια Τζαμπέρ.

Η Σάκκαρη «καθάρισε» την Γκοφ και πέρασε στην 8άδα (vid)

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Italian Open συνεχίζεται. Μια ακόμα νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια. Νίκησε 2-0 σετ (6-4, 7-5) την Αμερικανίδα Κόρι Γκοφ και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά στη Ρώμη. Επόμενη αντίπαλός της η Τζαμπέρ από την Τυνησία, η οποία κατέκτησε πριν λίγο καιρό το Open της Μαδρίτης.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στα μπρέικ

Η Ελληνίδα και η Αμερικανίδα τενίστρια έδωσαν μεγάλη «μάχη» στο πρώτο σετ. Η Σάκκαρη έκανε το μπρέικ για το 2-1 στα γκέιμ. Απάντησε η Γκοφ που κράτησε, στη συνέχεια, το σερβίς της για το 3-2. Η Ελληνίδα ισοφάρισε σε 3-3, έκανε νέο μπρέικ για το 4-3. Βρέθηκε στο 5-3, η Γκοφ μείωσε σε 5-4, αλλά η Μαρία κράτησε στο φινάλε το σερβίς της, έφτασε στο 6-4 σε 49 λεπτά και πήρε το πρώτο σετ.

Στο τέλος η Μαρία ήταν αποφασιστική

Η «μάχη» στο δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο μεγάλη. Αφετηρία με μπρέικ για την Σάκκαρη που βρέθηκε και στο 2-0. Η Γκοφ μείωσε σε 2-1, η Σάκκαρη πήρε το επόμενο γκέιμ (3-1) και είχε δύο ευκαιρίες για ένα ακόμα μπρέικ, για το 4-1. Δεν το πέτυχε και η Γκοφ επέστρεψε. Μείωσε σε 3-2, έκανε μπρέικ (3-3) και έφτασε και στο προβάδισμα (4-3). Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στα επόμενα γκέιμ και ισοφάρισε δύο φορές, σε 4-4 και 5-5. Στο κρίσιμο σημείο έκανε εκ νέου μπρέικ (6-5) και με αποτελεσματικότητα στο δωδέκατο γκέιμ του δεύτερου σετ, το κατέκτησε. Έτσι με 7-5 έφτασε στο 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr