Άλλα Σπορ

Η Σάκκαρη «κατέρρευσε» και έχασε ένα δικό της ματς (vid)

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 20:16

Η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε 1-0 σετ και 5-2 στο δεύτερο, αλλά εκεί έσβησε ο… διακόπτης και τελικά ηττήθηκε 2-1 σετ από την Τυνήσια Ζαμπέρ.

Η Σάκκαρη «κατέρρευσε» και έχασε ένα δικό της ματς (vid)

Ένα γκέιμ μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά του Internazionali BNL d'italia ήταν η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια στον προημιτελικό του τουρνουά της Ρώμης βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 στα σετ και 5-2 γκέιμ στο δεύτερο. Αλλά εκεί έσβησε ο… διακόπτης της. Η Ζαμπέρ το εκμεταλλεύτηκε, έκανε σερί 8 νικηφόρων γκέιμ και τελικά νίκησε 2-1 σετ (1-6, 7-5, 6-1) σε δύο ώρες. Με τον τρόπο αυτό, πέρασε στην 4άδα του Masters της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κυριαρχία της Σάκκαρη

Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα. Ξεκίνησε με μπρέικ κόντρα στην Ζαμπέρ, έκανε και δεύτερο για να προηγηθεί 4-1 στα γκέιμ, ενώ ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με το τρίτο της. Μέσα σε 33 λεπτά πήρε το σετ με 6-1. Στο διάστημα αυτό έπαιξε πολύ καλά και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Τυνήσια τενίστρια που είχε κατακτήσει πριν από λίγο καιρό το Masters της Μαδρίτης.

Με την Μαρία να συνεχίζει το ίδιο αποφασιστικά και στο δεύτερο σετ. Με δύο σερί μπρέικ προηγήθηκε 3-0. Η Ζαμπέρ απάντησε με μπρέικ για το 3-1 και μείωσε σε 3-2. Η Σάκκαρη κράτησε αρχικά το σερβίς της και με το τρίτο της μπρέικ σε 7 γκέιμ, έφτασε στο 5-2. Ένα μακριά από τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Κατάρρευση» και αποκλεισμός

Κάπου εκεί, όμως, το ματς άλλαξε. Η Σάκκαρη προηγήθηκε 30-0 στο όγδοο γκέιμ και έδειχνε ικανή να φτάσει στο στόχο της, καθώς είχε και το σερβίς. Όμως δεν είχε καθαρό μυαλό, έκανε αβίαστα λάθη και τελικά η Τυνήσια το πήρε και μείωσε σε 5-3, με μπρέικ. Ήταν το κομβικό σημείο του ματς. Η απώλεια του γκέιμ και της πρόκρισης στα ημιτελικά, σε εκείνο το σημείο, επηρέασε καταλυτικά την Ελληνίδα τενίστρια.

Η Ζαμπέρ κράτησε το σερβίς της, αλλά παράλληλα έκανε άλλα δύο μπρέικ και πήρε το σετ με 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Σάκκαρη είχε «καταρρεύσει». Έτσι βρέθηκε πίσω με 3-0 στο τρίτο σετ. Μείωσε σε 3-1, έχασε την ευκαιρία για το 3-2, η Ζαμπέρ έκανε ένα ακόμα μπρέικ (5-1) και κατέκτησε το σετ με 6-1, μαζί με τη νίκη με 2-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr