Άλλα Σπορ

Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 21:47

Ο Μπινιάμ Γκιρμάι από την Ερυθραία έγραψε ιστορία στον Giro d' Italia, έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αφρική που νικά σε ετάπ αγώνα Grand Tour.

Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia

Μπορεί ο Μπινιάμ Γκιρμάι να έχασε την ευκαιρία στο 1ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας να γράψει ιστορία , που έγινε επί ουγγρικού εδάφους,

…όμως τα κατάφερε στην Ιταλία.

Ο 22χρονος Αφρικανός επικράτησε στο 10ο ετάπ του Giro d' Italia, από την Πεσκάρα στο Τζέσι, στην επαρχία του Αμπρούτσο και έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αφρική που κατακτά νίκη σε ετάπ ενός αγώνα Grand Tour.

Στο 1ο ετάπ ο Μάθιου φαν ντερ Πόελ τού χάλασε την ευκαιρία, αλλά ο Γκιρμάι σήμερα πήρε ρεβάνς από τον Ολλανδό, επικρατώντας στο τελικό σπριντ του ετάπ των 196 χλμ. και υψομετρικής διαφοράς 1.760μ.

Επίσης σπουδαία αποτελέσματα έφεραν οι συναθλητές του στη βελγική Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux με τον Γκιρμάι να γράφει ιστορία.

Μέσα σε όλα και τους πανυγυρισμούς υπήρξε και απρόσμενος τραυματισμός για τον Μπινιάμ Γκιρμάι.

Χωρίς να έχει την ευκαιρία πάλι…άμαθος ο Μπινιάμ Γκιρμάι σε τέτοιες καταστάσεις, υπέστη έναν απρόσμενο τραυματισμό μετά την ιστορική νίκη του στο 10ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας. Ο ποδηλάτης από την Ερυθραία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και όταν χρειάστηκε να ανοίξει το καθιερωμένο μπουκάλι της σαμπάνιας συνέβη το ατύχημα. Ο φελλός εκτινάχθηκε με δύναμη στο αριστερό του μάτι και ο αθλητής κατέληξε για εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Αντίστοιχο πρόβλημα με τη σαμπάνια αντιμετώπισε σε προηγούμενο ετάπ και ο Μάθιου φαν ντερ Πολ, απλά ο Ολλανδός ήταν πιο τυχερός, με τον φελλό να τον βρίσκει στον ώμο.

Ο Μπινιάμ μετά τη νίκη του δήλωσε:

«Τώρα συνειδητοποίησα πως έγινα μέρος της ιστορίας του αθλήματος. Όμως, πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου και την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων γι' αυτούς!»

PHOTO GALLERY

Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia
Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia