Άλλα Σπορ

Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 - 21:47

Ο Μπινιάμ Γκιρμάι από την Ερυθραία έγραψε ιστορία στον Giro d' Italia, έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αφρική που νικά σε ετάπ αγώνα Grand Tour.

Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia

Μπορεί ο Μπινιάμ Γκιρμάι να έχασε την ευκαιρία στο 1ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας να γράψει ιστορία , που έγινε επί ουγγρικού εδάφους,

…όμως τα κατάφερε στην Ιταλία.

Ο 22χρονος Αφρικανός επικράτησε στο 10ο ετάπ του Giro d' Italia, από την Πεσκάρα στο Τζέσι, στην επαρχία του Αμπρούτσο και έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αφρική που κατακτά νίκη σε ετάπ ενός αγώνα Grand Tour.

Στο 1ο ετάπ ο Μάθιου φαν ντερ Πόελ τού χάλασε την ευκαιρία, αλλά ο Γκιρμάι σήμερα πήρε ρεβάνς από τον Ολλανδό, επικρατώντας στο τελικό σπριντ του ετάπ των 196 χλμ. και υψομετρικής διαφοράς 1.760μ.

Επίσης σπουδαία αποτελέσματα έφεραν οι συναθλητές του στη βελγική Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux με τον Γκιρμάι να γράφει ιστορία.

Μέσα σε όλα και τους πανυγυρισμούς υπήρξε και απρόσμενος τραυματισμός για τον Μπινιάμ Γκιρμάι.

Χωρίς να έχει την ευκαιρία πάλι…άμαθος ο Μπινιάμ Γκιρμάι σε τέτοιες καταστάσεις, υπέστη έναν απρόσμενο τραυματισμό μετά την ιστορική νίκη του στο 10ο ετάπ του Ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας. Ο ποδηλάτης από την Ερυθραία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και όταν χρειάστηκε να ανοίξει το καθιερωμένο μπουκάλι της σαμπάνιας συνέβη το ατύχημα. Ο φελλός εκτινάχθηκε με δύναμη στο αριστερό του μάτι και ο αθλητής κατέληξε για εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Αντίστοιχο πρόβλημα με τη σαμπάνια αντιμετώπισε σε προηγούμενο ετάπ και ο Μάθιου φαν ντερ Πολ, απλά ο Ολλανδός ήταν πιο τυχερός, με τον φελλό να τον βρίσκει στον ώμο.

Ο Μπινιάμ μετά τη νίκη του δήλωσε:

«Τώρα συνειδητοποίησα πως έγινα μέρος της ιστορίας του αθλήματος. Όμως, πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου και την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων γι' αυτούς!»

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

PHOTO GALLERY

Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia
Ποδηλασία : Γράφτηκε ιστορία στο Giro d' Italia