Άλλα Σπορ

F1: Με φόρα ο Φερστάπεν – με αναβαθμίσεις η Φεράρι!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 16:13

Ο Τσαρλς Λεκλέρ με την αναβαθμισμένη Φεράρι ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα της Βαρκελώνης ενώ την 2η θέση πήρε ο ομόσταυλός του Κάρλος Σάινθ και την 3η ο μεγάλος του αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν....

F1: Με φόρα ο Φερστάπεν – με αναβαθμίσεις η Φεράρι!

Ο έκτος αγώνας της χρονιάς στην φόρμουλα ένα θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/05) το μεσημέρι (15:55) στην Βαρκελώνη, στο περίφημο Γκραν Πρι της Ισπανίας εκεί όπου οι περισσότερες ομάδες θα παρατάξουν τα μονοθέσιά τους με σημαντικές αναβαθμίσεις. Μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μάχη του παγκόσμιου πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν της Red Bull με τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκρέρ της Ferrari.

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της φόρμουλα ένα συνεχίζεται με τον έκτο αγώνα της σεζόν στην Βαρκελώνη της Ισπανίας το τριήμερο 20-22 Μαρτίου. Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής έδειξαν ότι Ferrari είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες και κυρίως από την Red Bull.

Η σκουντερία αναβάθμισε το μονοθέσιό της και ο Τσαρλς Λεκέρ ήταν ο πιο γρήγορος στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής με χρόνο 1:19.828 ενώ ακολούθησε ο ομόσταυλός του στην Ferrari ο Ισπανός Κάρλος Σάϊνθ, ο οποίος ήταν μόλις 79 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ήταν 336 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Λεκλέρ. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Τζορτ Ράσελ με Mercedes, στην 6η ο Αλόνσο με Apline Renault και στην 6η ο Χάμιλτον με Mercedes. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Νόρις (McLaren), Γκασλί (AlphaTauri), Ρικάρντο (McLaren) και Τσουνόντα. Οι κατατακτήριες δοκιμές που θα κρίνουν την σειρά εκκίνησης θα γίνουν το Σάββατο στις 16:55.

Η πίστα της Βαρκελώνης έχει μήκος 4.675 μέτρα και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί μετά από 66 γύρους. Ο Μάικλ Σουμάχερ και ο Λιούις Χάμιλτον έχουν σημειώσει από 6 νίκες στην συγκεκριμένη πίστα. Το ρεκόρ γύρου το έχει ο Μαξ Φερστάπεν με χρόνο 1:18.149.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr