Άλλα Σπορ

F1: Ιπτάμενος Λεκλέρ στην Βαρκελώνη!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 18:21

Ο Τσαρλς Λελκέρ με Φεράρι πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης και θα εκκινήσει από την 1η θέση στον αγώνα της Κυριακής (15:55). Δεύτερος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν με Ρεντ Μπουλ και 3ος ο δεύτερος οδηγός της Φεράρι, ο Ισπανός Κάρλος Σάϊνθ…

F1: Ιπτάμενος Λεκλέρ στην Βαρκελώνη!

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, ο Τσαρλς Λεκλέρ ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα (15:55 ΕΡΤ 2).

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Φεράρι στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 είχε μια έξοδο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του σε αντίθεση με τον Φερστάπεν που μέχρι εκείνη την στιγμή είχε τον πιο γρήγορο χρόνο.

Ο Λεκλέρ μπήκε εσπευσμένα στα πιτ, άλλαξε ελαστικά και βγήκε πρώτος στην πίστα 4 λεπτά πριν το τέλος για μια και μοναδική προσπάθεια. Ο 24χρονος πιλότος ήταν στην κυριολεξία ιπτάμενος και με χρόνο 1:18.750 διέλυσε τα χρονόμετρα και πήρε την pole position.

Στην 2η θέση ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. O Ολλανδός αντιμετώπισε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα του και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του όπως θα ήθελε. Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με την 2η Ferrari και 4ος θα ξεκινήσει ο Τζορτζ Ράσελ με την πολύ βελτιωμένη Mercedes.

Από την 5η θέση θα ξεκινήσει ο Σέρχιο Πέρεζ με Red Bull και από την 6η θέση ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον. Ο Βάλτερι Μπότς με Alfa Romeo είχε τoν έβδομο καλύτερο χρόνο, ακολούθησε ο Κέβιν Μάγκνουσεν με Haas και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιερλ Ρικάρντο (McLaren) και Μικ Σουμάχερ (Haas).

Η πίστα της Βαρκελώνης έχει μήκος 4.675 μέτρα και ο αγώνας της Κυριακής θα ολοκληρωθεί σε 66 γύρους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr