Άλλα Σπορ

F1: Κυριαρχία της Red Bull στην Βαρκελώνη!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 18:32

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν με Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής στον έκτο αγώνα της χρονιάς στο Γκραν πρι της Βαρκελώνης. Η Red Bull κυριάρχησε αφού πήρε και την 2η θέση με τον Σέρχιο Πέρες ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes. Ο Τσαρλς Λεκλέρ (Ferrari) εγκατέλειψε ενώ ήταν πρώτος με μηχανικό πρόβλημα…

F1: Κυριαρχία της Red Bull στην Βαρκελώνη!

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο Γκραν πρι της Βαρκελώνης. Ο Ολλανδός πιλότος είχε πρόβλημα στην αρχή με την αεροτομή του αλλά όταν το ξεπέρασε ήταν άπιαστος, εκμεταλλεύθηκε την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Τσαρλς Λεκλέρ (Φεράρι) και πήρε την 4η νίκη του σε έξι αγώνες φέτος.

Ο Φερστάπεν με τους 25 βαθμούς που πήρε πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών και άφησε τον Λεκλέρ επτά βαθμούς πίσω.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο δεύτερος οδηγός της Red Bull ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες και στην 3η ο εκπληκτικός Τζορτ Ράσελ με Mercedes. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ και στην 5η θέση ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον.

Μάλιστα ο Χάμιλτον αναδείχθηκε οδηγός του αγώνα αφού στον πρώτο γύρο αναγκάστηκε να μπει στα πιτ μετά από σύγκρουση που είχε με τον Μάγκνουσεν (Haas) αλλά στη συνέχεια έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης και από την τελευταία θέση βρέθηκε στην 5η. Ο Σέρχιο Πέρες πήρε και τον έξτρα βαθμό για τον πιο γρήγορο γύρο.

Αναλυτικά οι 10 πρώτοι

1. Φερστάπεν (Red Bull)

2. Πέρες (Red Bull)

3. Ράσελ (Mercedes)

4. Σάινθ (Ferrari)

5. Χάμιλτον (Mercedes)

6. Μπότας (Alfa Romeo)

7. Οκόν (Apline Renault)

8. Νόρις (McLaren)

9. Αλόνσο (Apline Renault)

10. Τσουνόντα (Alpha Tauri)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr