Άλλα Σπορ

Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον β' γύρο του Roland Garros

Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 20:50

Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-0 σετ την Κλάρα Μπούρελ και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros

Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον β' γύρο του Roland Garros

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στο Νο94 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε στο παιχνίδι να πάρει την πρόκριση όσο πιο εύκολα γίνεται και το κατάφερε και μπήκε με το δεξί .

Η Σάκκαρη, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την αντίπαλό της Κλάρα Μπούρελ και τη νίκησε με 2-0 σετ. Κατάφερε και τελείωσε το ματς και πήρε την νίκη μέσα σε μία ώρα και 28 λεπτά και πέρασε στον 2ο γύρο του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Μούτσοβα από την Τσεχία.

Από την πλευρά της η Μπαρέλ το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τη Σάκκαρη, η οποία καθάρισε το πρώτο σετ με 6-2.

Η Ελληνίδα ξεκίνησε πρώτη το σέρβις και τα κράτησε σχετικά εύκολα, με την Μπαρέλ να κάνει το ίδιο στη συνέχεια. Η Μαρία όμως με έναν winner και βρίσκοντας σιγά σιγά ρυθμό στο παιχνίδι της, πήρε ξανά προβάδισμα με 2-1.

Μετά από ένα λάθος της Μπάρελ ήρθε το πρώτο break για την Σάκκαρη, η οποία έκανε 3 αβίαστα και ένα διπλό λάθος στον τελευταίο πόντο του game. Ωστόσο η Γαλλίδα κατάφερε να το πάρει πίσω από τρία λάθη της Μαρίας και έναν δικό της winner, σε ένα game που η Σάκκαρη είχε προβάδισμα 40-15.

Με break άρχισε το δεύτερο σετ, υπέρ της Μπαρέλ ωστόσο όμως η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε μετά από ένα game που χρειάστηκε πέντε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει σε 1-1. Το ίδιο δύσκολα έκανε το 2-1 στο σερβίς της, καθώς δύο δικά της διπλά λάθη στο σερβίς, έδωσαν δικαιώματα στην Μπαρέλ, αλλά με έναν winner πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Η Γαλλίδα έκανε εύκολα το 2-2, με την Σάκκαρη να χρειάζεται έναν winner στην διαγώνιο για να κλείσει το δικό της service game για να κάνει το 3-2. Στη συνέχεια η Σάκκαρη χαρή σε ένα break point και το 3-3 ήρθε για την Μπαρέλ με έναν winner. Η Σάκκαρη έφτασε δύσκολα στο 4-3 και στη συνέχεια έκανε break από ένα ακόμη διπλό λάθος της αντιπάλου της. Σέρβιρε για το ματς και με μία μικρή καθυστέρηση (εξαιτίας ενός θεατή) έκλεισε το σετ και το ματς σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Έτσι, καθάρισε την Μπαρέλ με 2-0 και έχει πλέον ραντεβού στο 2ο γύρο με την Μούτσοβα.

Τα σετ: 6-2, 6-3

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr