Άλλα Σπορ

WRC: Εντυπωσιακό το ράλι της Πορτογαλίας (vid)

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 - 11:31

Εξαιρετικές εικόνες πρόσφερε το ράλι της Πορτογαλίας με τις χωμάτινες διαδρομές του στο οποίο διέπρεψε ο Κάλε Ροβάνπερα.

WRC: Εντυπωσιακό το ράλι της Πορτογαλίας (vid)

Μοναδικά τα όσα έγιναν στις χωμάτινες διαδρομές που θύμισαν το Ράλι Ακρόπολις. Ο Ροβάνπερα ήταν άνετος και πήρε τη νίκη. Για τον Φινλανδό ήταν η 3η σερί νίκη, έχοντας τερματίσει πρώτος σε όλα τα ράλι που έγιναν μέσα στο 2022.

Την ίδια στιγμή που οι Σεμπαστιάν Λεμπ και Σεμπαστιάν Οζιέ αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες. Έσπασαν της ζάντες τους, τις αναρτήσεις και τα λάστιχα.

Ο Ροβάνπερα ξεπέρασε με μεγάλη επιδεξιότητα κάθε εμπόδιο που είχε. Και οδήγησε μαεστρικά για να πάρει μια ακόμα νίκη.

Πλέον οι Λεμπ, Οζιέ, που είναι θρύλοι για το WRC έχουν πολλά θέματα στις χωμάτινες διαδρομές. Σε σχέση με τον Ροβάνπερα, που ξεκίνησε να χτίζει τον μύθο του.

Ο Λεμπ, στον δεύτερό του αγώνα με το Ford Puma Rally1 της M-Sport, χτύπησε -με ένα σπάνιό του οδηγικό λάθος- ένα τοιχίο στην 5η Ειδική – έχοντας μόλις στην προηγούμενη ανέβει πρώτος στη γενική.

Εκτός των Ροβάνπερα και Έβανς, οι μόνοι δύο άλλοι οδηγοί που απέφυγαν τα προβλήματα στους σκληρούς χωματόδρομους της Ιβηρικής ήταν οι Ντάνι Σόρδο της Hyundai και Τακαμότο Κατσούτα της Toyota. Μονομάχησαν για την 3η θέση, με τελικό νικητή τον έμπειρο Ισπανό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr