Άλλα Σπορ

Σε «μαραθώνιο» 4 ωρών ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Κόλαρ [vids]

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 - 23:00

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του Roland Garros εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε 4:06, νίκησε 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ. Επόμενος αντίπαλό του ο Μίκαελ Ίμερ.

Σε «μαραθώνιο» 4 ωρών ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Κόλαρ [vids]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα, δύσκολα. Στο φινάλε, όμως, μίλησε η κλάση του. Ο Έλληνας τενίστας που βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε 3-1 (6-3, 7-6, 6-7, 7-6) σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ. Σε ένα ματς που κράτησε 4 ώρες και 6 λεπτά. Έτσι, πέρασε στον 3ο γύρο του φετινού Roland Garros. Εκεί τον περιμένει ο Μίκαελ Ίμερ.

Εντυπωσιακή εκκίνηση

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στον αγώνα. Μέσα σε 35 λεπτά πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση. Παρότι είχε κουραστεί πολύ στον πρώτο γύρο και στο ματς με τον Μουσέτι που είχε πάει στα 5 σετ. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο σετ. Ορισμένα λάθη έφερε τον Κόλαρ στο 4-1. Ο Έλληνας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. «Απάντησε» και με σερί 3-0, ισοφάρισε σε 4-4. Εν συνεχεία, πέρασε 5-4, ο Τσέχος έκανε το 5-5 και ο Τσιτσιπάς το 6-5. Ο Κόλαρ έκανε το 6-6. Ο Τσιτσιπάς είχε ηρεμία στο τέλος και με 10-8 έκανε το 7-6 και το 2-0 στα σετ.

Τρομερό φινάλε

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και βρέθηκε στο 3-2. Ο Κόλαρ απαντούσε, αλλά το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης είχε καθαρό μυαλό και βρέθηκε στο 6-5. Ο Τσέχος έκανε το 6-6 και ένα ακόμα τάι μπρέικ ήταν γεγονός. Εκεί ο Κόλαρ επικράτησε 7-3 και μείωσε σε 2-1 σετ. Για να φτάσουμε στο τέταρτο. Το πρώτο μπρέικ του Τσιτσιπά τον έφερε στο 3-2, αλλά ο Τσέχος βρέθηκε στο 4-3. Στη συνέχεια, το 4-4, με άσο του Στέφανου του 5-5 και με το σερβίς φτάσαμε το 6-6 και ένα ακόμα τάιμ μπρέικ.

Εκπληκτικό come back

Ο Κόλαρ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη και την κούραση του Στέφανου και προηγήθηκε 6-2! Ο Έλληνας όμως απάντησε με 5 συνεχόμενους πόντους για να βρεθεί στο 7-6. Ακολούθησε ένα άουτ για το 7-7, αλλά με άσο έκανε το 8-7 και πήρε το ματς με 9-7. Έκανε το 7-6 στο τέταρτο σετ και μετά από 4 ώρες και 6 λεπτά έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ που τον έστειλε στον τρίτο γύρου του Roland Garros.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr