Άλλα Σπορ

Γκραν Πρι Μονακό: Πήρε την pole o Λεκλέρ!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 - 18:46

Ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari πήρε την πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου  και θα εκκινήσει από την 1η θέση στον αγώνα της Κυριακής (15:50 ΕΡΤ2), στον πιο διάσημο αγώνα της Φόρμουλα Ένα, στο πριγκιπάτο του Μονακό! 

Γκραν Πρι Μονακό: Πήρε την pole o Λεκλέρ!

Ο Σαρλ Λεκλέρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Ο Λεκλέρ με την Ferrari ήταν ο ταχύτερος πιλότος με χρόνο 1:11.376 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Λεκλέρ είναι γέννημα – θρέμμα του Πριγκιπάτου και ξέρει καλύτερα από τον καθένα όλα τα μυστικά της αγωνιστικής διαδρομής και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αποτελεί στόχο ζωής μια νίκη στον πιο ιστορικό γκραν πρι της Φόρμουλα ένα.

Η Ferrari ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια καθώς πήρε και την 2η θέση με τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ήταν κατά 0.225 εκατοστά πιο αργός από τον ομόσταυλό του.

Η Red Bull περιορίστηκε στην 3η και στην 4η θέση με τους Σέρχιο Πέρες και Μαξ Φερστάπεν αντίστοιχα.

Ο Λάντο Νόρις με McLaren θα εκκινήσει από την 5η θέση και ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes θα εκκινήσει από την 6η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Αλόνσο (Apline Renault), Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ (Aston Martin) και Οκόν (Alpine Reanault).

Υπενθυμίζουμε ότι στην βαθμολογία προηγείται ο Φερστάπεν με 110 βαθμούς, ακολουθεί ο Λεκλέρ με 104 βαθμούς και ο Πέρες είναι 3ος με βαθμούς.

Στην βαθμολογία των κατασκευαστών η Red Bull είναι στην πρώτη θέση με 195 βαθμούς, η Ferrari είναι 2η με 169 βαθμούς και η Mercedes 3η με 120 βαθμούς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr