Άλλα Σπορ

Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς, πέρασε στον 4ο γύρο σε 92 λεπτά [vids]

Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 - 19:27

Αυτή τη φορά ο Έλληνας τενίστας ήταν σταθερός από την αρχή ως το τέλος. «Καθάρισε» εύκολα 3-0 σετ τον Ύμερ και πέρασε στους «16» του Roland Garros. Εκεί περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ρούνε/Γκαστόν.

Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς, πέρασε στον 4ο γύρο σε 92 λεπτά [vids]

Το σκηνικό στο Παρίσι το απόγευμα του Σαββάτου ήταν ιδανικό. Ζεστός καιρός, ήλιος και χαμηλή υγρασία. Κάτι που ευνόησε αρκετά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας αυτή τη φορά ήταν σταθερός από την αρχή ως το τέλος του ματς του 3ου γύρου. Δεν έκανε εύκολα λάθη, δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, δεν έδωσε εύκολους πόντους στον Ύμερ. Έτσι, έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-1) μέσα σε μία ώρα και 32 λεπτά και πέρασε στον 4ο γύρο. Αργά απόψε θα μάθει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από το ζευγάρι Ρούνε/Γκαστόν.

Δυνατά από την αρχή

Ο Σουηδός Ύμερ ξεκίνησε καλά και κράτησε το σερβίς του για το 1-0 και το 2-1 στα γκέιμ. Το ίδιο και ο Τσιτσιπάς. Στο 2-2, το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το πρώτο μπρέικ για να προηγηθεί 3-2. Κράτησε το σερβίς του, έκανε δεύτερο μπρέικ και τελείωσε το πρώτο σετ με 6-2. Έφτασε στο 1-0 σε 29 λεπτά. Στην εκκίνηση του δεύτερου σετ, πάλι οι δύο τους κράτησαν το σερβίς για το 1-1 στα γκέιμ. Μετά από ένα μεγάλο γκέιμ που κράτησε σχεδόν 7 λεπτά, ο Σουηδός προηγήθηκε 2-1, για να απαντήσει άμεσα ο Τσιτσιπάς. Εκεί, όμως, έκανε το ίδιο με το πρώτο σετ. Μπρέικ σε 3 λεπτά, κράτησε το σερβίς του, νέο μπρέικ σε 2:16 και με το σερβίς του τελείωσε και το δεύτερο σετ. Επίσης με 6-2, για να φτάσει στο 2-0 σετ μέσα σε 34 λεπτά.

Το τελείωσε εντυπωσιακά

Το διαφορετικό στο τρίτο σετ του ματς ήταν πώς ο Έλληνας τενίστας αυτή τη φορά έκανε μπρέικ με το… καλημέρα. Προηγήθηκε 1-0 στα γκέιμ, κράτησε το σερβίς και έκανε και δεύτερο στη σειρά για το 3-0. Στο τέταρτο γκέιμ ο Ύμερ είχε αβαντάζ, αλλά ο Στέφανος το «έσπασε» και τελικά έφτασε στο 4-0. Ο Σουηδός τενίστας μείωσε σε 4-1, ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς για να φτάσει στο 5-1. Στο έβδομο γκέιμ του τρίτου σετ το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης δεν χαρίστηκε. Ήθελε να τελειώσει το ματς. Μην ξεχνάμε πώς τα δύο πρώτα ματς του με τον Μουσέτι και τον Κόλαρ είχε διαρκέσει, συνολικά, 7 ώρες και 40 λεπτά. Το πήρε με συνοπτικές διαδικασίες, έφτασε στο 6-1 και στη νίκη με 3-0 σετ μέσα σε 92 λεπτά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr