Άλλα Σπορ

Έκπληξη με Πέρεζ στο Μονακό!

Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 - 19:32

Η Ferrari… αυτοκτόνησε στο γκραν πρι του Μονακό καθώς ακολούθησε λάθος στρατηγική και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Red Bull να πάρει την 1η και την 3η θέση με τους Πέρεζ και Φερστάπεν αντίστοιχα…

Έκπληξη με Πέρεζ στο Μονακό!

Αυτή ήταν η 1η φετινή νίκη του Πέρεζ και 3η συνολικά στην καριέρα του. Ο Σαρλ Λεκλέρ με την Ferrari ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στο Γκραν Πρι του Μονακό αφού είχε την pole position αλλά η βροχή και η λάθος στρατηγική της ομάδας του τον έθεσαν νοκ άουτ.

Μεγάλη κερδισμένη της ημέρας η Red Bull, η οποία είδε τον Σέρχιο Πέρεζ στην πρώτη θέση και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν στην 3η θέση. Ενδιάμεσα στην 2η θέση τερμάτισε ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με Ferrari και στην 4η τερμάτισε τελικά ο Λεκλέρ (για πρώτη φορά τερμάτισε στο Μονακό).

Την πρώτη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ (Mercedes), Νόρις (McLaren), Αλόνσο (Alpine Renault), Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Alfa Romeo), Φέτελ (Aston Martin).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αγώνας άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω βροχής. Τελικά τα μονοθέσια ξεκίνησαν τον αγώνα με αυτοκίνητο ασφαλείας αλλά η βροχή δυνάμωσε και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την διακοπή.

Όταν τελικά ξεκίνησε ο αγώνας ο Λεκλέρ πλήρωσε κακή στρατηγική της ομάδας του και την καθυστερημένη αλλαγή ελαστικών και από πρώτος βρέθηκε 4ος!

O αγώνας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Μικ Σουμάχερ. O Γερμανός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στις μπαριέρες. Η Χάας, που οδηγούσε ο Μικ Σουμάχερ, κόπηκε στα δύο με τον Γερμανό οδηγό να βγαίνει χωρίς τραυματισμό από το όχημα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr