Άλλα Σπορ

Εκτός Roland Garros ο Τσιτσιπάς [vids]

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 - 18:30

Στο ματς για τον 4ο γύρο κόντρα στον Δανό Ρούνε έκανε πολλά λάθη σε καίρια σημεία και ηττήθηκε 3-1 σετ.

Εκτός Roland Garros ο Τσιτσιπάς [vids]

Ο περσινός φιναλίστ του Roland Garros, Στέφανος Τσιτσιπάς, είπε… αντίο στη φετινή διοργάνωση. Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε τον… προσγείωσε απότομα. Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κράτησε 3 ώρες και ένα λεπτό, ο Δανός νίκησε 3-1 σετ και πέρασε στον 5 γύρο, στην προημιτελική φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Ρουντ.

Ο Δανός ήταν εξαιρετικός με 13 παραπάνω winner πόντους (54-41), ενώ είχε τον εντυπωσιακό αριθμό των 32 drop shots, έναντι μόλις 10 του Τσιτσιπά. Είχε καθαρό μυαλό όταν χρειάστηκε και εκμεταλλεύτηκε την πίεση που είχε ο Έλληνας τενίστας, σε καίρια σημεία, για να φτάσει σε αυτή την πολύ μεγάλη νίκη.

Λεπτομέρειες και λάθη

Το πρώτο σετ χαρακτηρίστηκε από τα λάθη που έκαναν τόσο ο Ρούνε όσο και ο Τσιτσιπάς στα καίρια σημεία. Ο Έλληνας ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 2-1 στα γκέιμ. Έκανε το 3-1, με μπρέικ, επιστρέφοντας από το 30-0. Αλλά εκεί δεν είχε καθαρό μυαλό να το διαχειριστεί σωστά. Ο Δανός απάντησε με δικό του μπρέικ, με τον ίδιο τρόπο (2-3). Στη συνέχεια, οι δύο τους κράτησαν το σερβίς ως το 5-5. Το δεύτερο μπρέικ του Ρούνε ήταν καθοριστικό, παίρνοντας το γκέιμ από το 40-30 του Στέφανου. Επίσης, πήρε και το επόμενο και τελείωσε το σετ με 7-5.

Είχε καθαρό μυαλό

Με το σκορ στο 1-0, τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ρούνε ήταν πιο προσεκτικοί στο δεύτερο σετ. Τα πρώτα επτά γκέιμ πήγε σε όποιον σέρβιρε, για το 4-3 του Έλληνα τενίστα. Στο όγδοο, με τον Δανό να σερβίρει και να προηγείται 30-0, ο Στέφανος επέστρεψε δυναμικά. Πήρε τους πόντους, πήρε το γκέιμ για το 5-3 και βρέθηκε πολύ κοντά στο σετ. Το τελείωσε το επόμενο, κρατώντας το σερβίς του. Έκανε το 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1, στα σετ,

Η πίεση του σερβίς

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που είχαν κυλήσει τα δύο προηγούμενα. Ρούνε και Τσιτσιπάς κράτησαν το σερβίς τους. Με το σκορ 2-2 και τον Δανό να παίρνει το πέμπτο γκέιμ, ήταν ορατό πώς τα λάθη θα έπαιζαν κομβικό ρόλο. Στο έκτο γκέιμ του τρίτου σετ, ο Έλληνας τενίστας έκανε δύο double faults! Με αποτέλεσμα να δώσει στον Ρούνε την ευκαιρία να κάνει το μπρέικ και να προηγηθεί 4-2. Στη συνέχεια, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους. Έτσι, ο Δανός πήρε το σετ με 6-3 και προηγήθηκε 2-1.

Έδωσε δικαιώματα

Ο Ρούνε είχε το προβάδισμα και έπαιξε περισσότερο με μυαλό στην εκκίνηση του τέταρτου σετ. Με το σκορ 1-1 στα γκέιμ, το επόμενο ήταν εντυπωσιακό. Ένα ράλι που κράτησε 7'17'' έδωσε στον Έλληνα τενίστα το 2-1. Ο Δανός ισοφάρισε και έκανε το πρώτο του μπρέικ, για να προηγηθεί 3-2. Κράτησε το σερβίς (4-2) για να κάνει αμέσως και δεύτερο μπρέικ (5-2) και να φτάνει ένα γκέιμ μακριά από τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Στέφανος, με την… πλάτη στον τοίχο, απάντησε.

Πρώτα μπρέικ και μετά κρατώντας το σερβίς του. Με 8 συνεχόμενους πόντους έκανε το 5-4. Στο δέκατο γκέιμ η «μάχη» ήταν μεγάλη. Double fault στην αρχή από τον Ρούνε και μετά δύο αβαντάζ για τον Τσιτσιπά. Δεν τα αξιοποίησε, ο 19χρονος Δανός βρέθηκε σε match point, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσιτσιπά και έφτασε στο 6-4. Πήρε τη νίκη με 3-1 σετ και την πρόκριση για τα προημιτελικά του γαλλικού Grand Slam.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr