Άλλα Σπορ

«Βασιλιάς» στο χώμα ο Ναδάλ [vids]

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 - 02:31

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που κράτησε για 4 ώρες και 12 λεπτά, ο Ισπανός νίκησε 3-1 σετ τον Τζόκοβιτς και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros.

«Βασιλιάς» στο χώμα ο Ναδάλ [vids]

Ο προημιτελικός του φετινού Roland Garros ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ήταν ένας πρόωρος… τελικός! Ήταν μια «τιτανομαχία» ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλους τενίστες. Ωστόσο, στο χώμα υπάρχει ένας «βασιλιάς»! Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ισπανό. Ο οποίος έκανε μια επική νίκη -και συνάμα πρόκριση- κόντρα στον Σέρβο.

Δεν είναι μονάχα πώς νίκησε με 3-1 σετ. Πράγματι, ο τρόπος κάνει τη διαφορά. Δείχνει πάρα πολλά. Στο τέταρτο σετ, ο «Ράφα» έσωσε τρία set point και έμεινε στο ματς. Επιπλέον, στο τάι μπρέικ ο «Νόλε» έσωσε τρία match point. Για να τελειώσει αυτή η ματσάρα μετά από 4 ώρες και 12 λεπτά, με το ρολόι να δείχνει 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Νέα «χρυσή» σελίδα για τον Ναδάλ

Η 59η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο τους ήταν αν μη τι άλλο συγκλονιστική! Ο Ναδάλ συνέχισε την εξαιρετική του παράδοση στο «χώμα» του Παρισιού. Σε δέκα αναμετρήσεις στο Roland Garros με τον Τζόκοβιτς, με την αποψινή έφτασε τις δέκα νίκες. Παράλληλα, όμως, πήρε τη… ρεβάνς για την ήττα στον περσινό ημιτελικό του τουρνουά από τον Σέρβο. Τώρα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Με στόχο την πρόκριση στον τελικό, για να διεκδικήσει τον 14ο του τίτλο στη γαλλική πρωτεύουσα, φτάνοντας παράλληλα τις 22 κατακτήσεις σε Grand Slam. Θυμίζουμε πώς ξεκίνησε το 2022 με τη νίκη στο Australian Open κόντρα στον Μεντβέντεφ.

Ματσάρα από τους κορυφαίους

Ο Ναδάλ μπήκε δυνατά στο ματς και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2. Αρχικά κάνοντας μπρέικ στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε ο Τζόκοβιτς. Κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 3-1, για να ακολουθήσει ένα ακόμα μπρέικ (4-1). Στα τρία επόμενα γκέιμ, οι δύο κράτησαν το σερβίς τους για να προηγηθεί ο Ισπανός με 1-0 στα σετ, σε 52 λεπτά.

Το δεύτερο σετ ήταν ακόμα πιο συναρπαστικό. Εκκίνηση με μπρέικ του Ναδάλ σε γκέιμ που κράτησε 13'23''. Για να κάνει ένα ακόμα και να προηγηθεί με 3-0! Κάπου εκεί, όμως, ο «Νόλε» αντέδρασε. Λογικό και αναμενόμενο για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Δυο σερί μπρέικ, το δεύτερο σε γκέιμ με διάρκεια 15'00'' και προβάδισμα με 4-3. Οι δύο κράτησαν το σερβίς για το 5-4 του Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να κλείνει στο σετ με ένα ακόμα μπρέικ. Επικράτησε 6-4 σε 1 ώρα και 28 λεπτά, για να κάνει το 1-1!

Η ραψωδία του «Ράφα»

Το τρίτο σετ το κατέκτησε εύκολα, όπως δείχνει και το σκορ, ο Ισπανός με 6-2. Αντίστοιχη εκκίνηση και μπρέικ με το… καλημέρα και στα γρήγορα το σκορ στο 2-0, πριν μειώσει ο «Νόλε» (2-1). Εν συνεχεία, ένα ακόμα μπρέικ του Ναδάλ που βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο 4-1. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 5-2, αλλά ο «Ράφα» τελείωσε μέσα σε 41 λεπτά το σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. Δείχνοντας ικανός για να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση. Ακολούθησε ένα απίστευτο σετ, με τρομερή τροπή, με μεγάλες ανατροπές. Ο Τζόκοβιτς με την πλάτη στον… τοίχο, αντέδρασε. Κράτησε το σερβίς του στο πρώτο και το τρίτο γκέιμ, ενώ ενδιάμεσα έκανε το μπρέικ για να προηγηθεί 3-0!

Οι δύο κράτησαν το σερβίς στα επόμενα τέσσερα γκέιμ, με τον «Νόλε» να φτάνει στο 5-2. Κοντά στο σετ, κοντά στην ισοφάριση στο ματς. Όμως, εκεί ο «Ράφα» έκανε ένα επικό come back. Αρχικά, μείωσε σε 5-3. Εν συνεχεία, έκανε μπρέικ, σπάζοντας τρεις φορές το set point του Σέρβου (5-4). Πήρε και το επόμενο και έφερε το ματς στο 5-5. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και το ματς πήγε στο 6-6. Στο τάι μπρέικ, ο Ναδάλ ήταν φουριόζος. Προηγήθηκε 3-0 και 6-1. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς του «έσπασε» τρία match point και μείωσε σε 6-4. Τελικά, ο Ισπανός πήρε το επόμενο πόντο, το σετ με 7-6 σε 1 ώρα και 11 λεπτά και τη νίκη με 3-1 σετ σε 4 ώρες και 12 λεπτά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr