Άλλα Σπορ

Η ατυχία «χτύπησε» τον Ζβέρεφ που εγκατέλειψε τον ημιτελικό - Πρόκριση για Ναδάλ [vids]

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 20:46

Ο Γερμανός τραυματίστηκε λίγο πριν το φινάλε του δεύτερου σετ που είχε πάει, όπως και το πρώτο, στο τάι μπρέικ. Ο Ισπανός πέρασε στον τελικό.

Η ατυχία «χτύπησε» τον Ζβέρεφ που εγκατέλειψε τον ημιτελικό - Πρόκριση για Ναδάλ [vids]

Ο ημιτελικός του φετινού Roland Garros ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε άδοξο φινάλε. Διότι τελείωσε μετά από 3 ώρες και 13 λεπτά, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καν το δεύτερο σετ. Με τον Γερμανό να είναι ο μεγάλος άτυχος στο φετινό γαλλικό Open. Την ώρα που αστόχησε και το σκορ έγινε 6-6 στο δεύτερο σετ, τραυματίστηκε χαμηλά στο δεξί πόδι. Στην περιοχή του αστράγαλου και της ποδοκνημικής.

Με τον 25χρονο να πέφτει στο χώμα και να σφαδάζει από τους πόντους. Χρειάστηκε, δε, καροτσάκι για να μπορέσει να αποχωρήσει από το court Philippe-Chatrier. Επέστρεψε μετά από λίγη ώρα με πατερίτσες για να συγχαρεί τον Ναδάλ για την πρόκριση στον τελικό, να χαιρετήσει τον διαιτητή και να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που ήταν στις εξέδρες. Με τον άδοξο, αυτό, τρόπο έληξε ο ημιτελικός, ο «Ράφα» πέρασε στον τελικό και θα διεκδικήσει το 14ο Roland Garros στην καριέρα του!

Εκπληκτικός αγώνας

Ο Ζβέρεφ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Ξεκίνησε τον ημιτελικό με μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, για να προηγηθεί 2-0 μέσα σε 7'39''. Στα επόμενα πέντε γκέιμ, τόσο ο Ισπανός όσο και ο Γερμανός κράτησαν το σερβίς τους (σ.σ.: 4-3 ο Ζβέρεφ). Στο όγδοο γκέιμ, που κράτησε 7'05'', ήρθε το πρώτο μπρέικ του «Ράφα», ενώ πήρε και το επόμενο και προηγήθηκε 5-4.

Ωστόσο, ο Ζβέρεφ ήταν αποφασισμένος για ένα πολύ μεγάλο ματς. Σε ένα γκέιμ «μαραθώνιο» που κράτησε 13'31'' υπερίσχυσε και ισοφάρισε σε 5-5. Ισοπαλία 6-6 και τάι μπρέικ. Ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 6-2 και έφτασε μια… ανάσα από το 1-0 στα σετ. Αλλά ο Ναδάλ ήταν απίστευτος! Πέντε σερί πόντοι και προβάδισμα 7-6 για τον Ισπανό. Το ματς έγινε 7-7, 8-7 και 8-8. Στο τέλος, όμως, ο Ισπανός πήρε τους δύο πόντους που ήθελε και με 10-8 έκανε το 7-6 και το 1-0 σετ, σε 1 ώρα και 38 λεπτά!

Ματσάρα με άδοξο φινάλε

Εξαιρετικό ματς με πολύ ωραίο θέαμα στο δεύτερο σετ. Ραφαέλ Ναδάλ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ ξεσήκωσαν το κοινό στο court Philippe-Chatrier. Κατά σειρά διπλό μπρέικ από τον Ισπανό και τον Γερμανό και ισοπαλία 2-2. Το πέμπτο γκέιμ του σετ ήταν το πρώτο όπου ένας εκ των δύο κράτησε το σερβίς του (σ.σ.: 3-2 ο Ζβέρεφ). Εν συνεχεία, μπρέικ ο Ζβέρεφ (2-4), μπρέικ ο Ναδάς (3-4), μπρέικ ο Ζβέρεφ (3-5), μπρέικ ο Ναδάλ (4-5).

Ακολούθησαν τρία γκέιμ που τα κατέκτησε όποιος είχε το σερβίς. Με το ματς να πηγαίνει στο 6-6. Στον τελευταίο πόντο, με το σκορ 40-30 για τον «Ράφα», η προσπάθεια του Γερμανού συνδυάστηκε με τον τραυματισμό του, στο δεξί πόδι. Δεν μπορούσε να συνεχίσει, εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από 3 ώρες και 13 λεπτά, με τον Ναδάλ να προκρίνεται έτσι στον τελικό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr