Άλλα Σπορ

Ο Ρουντ στον τελικό του Roland Garros [vids]

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 01:15

Ο Νορβηγός νίκησε 3-1 σετ στο δεύτερο ημιτελικό τον Κροάτη Τσίλιτς και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Ναδάλ.

Ο Ρουντ στον τελικό του Roland Garros [vids]

Ραντεβού με την ιστορία έχει την Κυριακή ο Κάσπερ Ρουντ. Ο Νορβηγός κατάφερε να νικήσει τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς 3-1 σετ, με ανατροπή. Σε ένα ματς που είχε διάρκεια 2 ώρες και 55 λεπτά. Με τον Τσίλιτς να παίρνει το πρώτο σετ με 6-3 σε 46 λεπτά. Η συνέχεια, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική.

Τρομερή αντίδραση

Από το δεύτερο σετ και μετά ο Ρουντ ήταν ο κυρίαρχος στο ματς. Αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ, κατακτώντας το δεύτερο με 6-4 μέσα σε 47 λεπτά. Καθοριστικό γεγονός πώς στο τρίτο γκέιμ έκανε μπρέικ (2-1). Ο Ρουντ είχε φέρει το ματς στα μέτρα του. Μέσα σε 52 λεπτά πήρε το τρίτο σετ, με 6-2 και προηγήθηκε 2-1. Κάνοντας διπλό μπρέικ, προηγήθηκε 4-0 και το πήρε, τελικά, εύκολα. Ο Τσίλιτς έδειχνε να μην έχει τα αποθέματα για να αντιδράσει. Όπερ και εγένετο…

Ξανά 6-2 ο Νορβηγός

Ο Ρουντ ξεκίνησε το σετ με μπρέικ, προηγήθηκε 2-0 και με το δεύτερό του μπρέικ έκανε το 4-1 στα γκέιμ. Ο Τσίλιτς έδειχνε να το έχει παρατήσει. Έτσι, ο Ρουντ έφτασε στο 5-1 και πήρε το σετ με 6-2. Αυτή τη φορά χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να το κατακτήσει και να πάρει την πρόκριση. Έτσι έφτασε στο 3-1 σετ, στο δεύτερο ημιτελικό του φετινού Roland Garros. Και θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε τελικό Grand Slam. Στο γαλλικό Open!