Άλλα Σπορ

Το Παρίσι υποκλίθηκε ξανά στον Ναδάλ [vid]

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 - 18:49

Ο Ισπανός νίκησε 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-0) στον τελικό τον Ρουντ και κατέκτησε το 14ο Roland Garros, αλλά παράλληλα και στο 22ο του Grand Slam.

Το Παρίσι υποκλίθηκε ξανά στον Ναδάλ [vid]

Το Roland Garros πρέπει σίγουρα να αλλάξει όνομα. Θα πρέπει να μετονομαστεί σε τουρνουά Rafa Nadal! Δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς. Πριν λίγη ώρα, ο Ισπανός νίκησε 3-0 σετ τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (6-3, 6-3, 6-0) σε 2 ώρες και 18 λεπτά. Αυτός ήταν ο 14ος τίτλος του στο γαλλικό Open. Επιπλέον, όμως, ο «Ράφα» έγραψε μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του στα κορτ. Διότι με το φετινό Roland Garros, ο Ναδάλ έφτασε τα 22 Grand Slam στην καριέρα του και αύξησε τη διαφορά από Τζόκοβιτς και Φέντερερ που έχουν 20!

Στους ρυθμούς του Ισπανού

Ο Ναδάλ ξεκίνησε καλά και με το πρώτο μπρέικ, προηγήθηκε 2-0. Ο Ρουντ αντέδρασε και μείωσε με μπρέικ, αλλά ο Ναδάλ είχε τον τρόπο του! Νέο μπρέικ και 3-1. Κάπου εκεί και οι δύο έπαιξαν πιο μυαλωμένα, κράτησαν το σερβίς τους. Έτσι, το σκορ έγινε, διαδοχικά, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3. Με τον Ναδάλ να επιστρέφει στο ένατο γκέιμ από το 15-30, να κάνει το 6-3 και να κατακτά το πρώτο σετ σε 51 λεπτά.

undefined

Υπόκλιση στον Ναδάλ

Ο Νορβηγός Ρουντ είναι παίκτης που έχει αθλητικό θράσος. Στο δεύτερο σετ, κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 2-1, ενώ έκανε και το μπρέικ που τον έφερε στο 3-1! Ο Ναδάλ, όμως, ήταν, είναι και θα είναι ο «βασιλιάς» του Roland Garros. Με μια εντυπωσιακή αντίδραση, γύρισε το σετ με τον τρόπο του. Ξεκίνησε με το πρώτο του μπρέικ από τα τρία που πήρε συνολικά, πήρε τα γκέιμ που σέρβιρε και με πέντε, διαδοχικά, κερδισμένα γκέιμ πήρε και το δεύτερο σετ με 6-3 μέσα σε 57 λεπτά. Έτσι, απέκτησε προβάδισμα 2-0 σετ.

Ασταμάτητος «Ράφα»

Με το σκορ στο 2-0, στα σετ, το ερώτημα ποια ήταν ένα: πόση ώρα θα χρειάζονταν ο Ισπανός για να πάρει το σετ; Διότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην συμβεί αυτό. Και το έκανε με επιβλητικό τρόπο. Είχε ιδανική ψυχολογία. Το έδειξε στο κορτ Philippe-Chatrier. Χρειάστηκε 30 λεπτά. Με το σερί του να φτάνει στα 11 νικηφόρα γκέιμ. Το τρίτο σετ το πήρε με 6-0. Μάλιστα, το έκανε έτσι που ο Ρουντ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Έτσι, μέσα σε 2 ώρες και 18 λεπτά, έφτασε στην κατάκτηση του φετινού Roland Garros, με το κοινό στο Παρίσι να υποκλίνεται για μια ακόμα φορά στον σπουδαίο Ισπανό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr