Άλλα Σπορ

Ο Τσιτσιπάς έπεσε «θύμα» του Μάρεϊ στη Στουτγκάρδη [vid]

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 19:53

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Σκωτσέζο -σε 1 ώρα και 40 λεπτά- που πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς έπεσε «θύμα» του Μάρεϊ στη Στουτγκάρδη [vid]

Ήττα για τον Έλληνα τενίστα στον αγώνα με τον Άντι Μάρεϊ, για τα προημιτελικά του τουρνουά της Στουτγκάρδης. Ο Σκωτζέσος επικράτησε 2-0 σετ του Τσιτσιπά σε μία ώρα και 40 λεπτά και ολοκλήρωσε με άδοξο τρόπο την παρουσία του επί γερμανικού εδάφους. Η εμφάνιση του Τσιτσιπά ήταν απογοητευτική, ειδικά στο δεύτερο σετ, απέναντι στον 35χρονο Μάρεϊ που είχε να νικήσει παίκτη του top5 από το 2016. Με τον Στέφανο να δείχνει πώς έχει πολλά θέματα στο γρασίδι, ενώ πλησιάζει σε λίγες ημέρες και το Wimbledon.

Καλή αρχή, κακή συνέχεια

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυνατά με καλή λειτουργία του σερβίς και προηγήθηκε 2-1 στα γκέιμ. Με τον Μάρεϊ να «απαντά», να κράτα το δικό τους σερβίς και το ματς να φτάνει στο 6-5 για τον Έλληνα. Ωστόσο, στο δωδέκατο γκέιμ του πρώτου σετ και ενώ ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 40-30, έναν πόντο μακριά από το μπρέικ και το σετ, δεν τα κατάφερε. Τάι μπρέικ στο πρώτο σετ, 4-3 για τον Σκωτσέζο που έκανε break point προηγήθηκε 5-3 και πήρε το γκέιμ με 7-4, κάνοντας το 1-0 στα σετ με 7-6.

Δεν είχε τρόπο αντίδρασης

Στο δεύτερο σετ οι δύο πήγαιναν χέρι-χέρι ως το 2-2. Ο Μάρεϊ έκανε το 3-2, με μπρέικ το 4-2, εν συνεχεία το 5-2, για να επικρατήσει τελικά με 6-3. Έτσι, έφτασε στο 2-0 στα σετ μέσα σε μια ώρα και 40 λεπτά και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά στη Στουτγκάρδη.

** Μετά την ήττα αυτή, ο Τσιτσιπάς είναι δεδομένο πώς τη Δευτέρα θα χάσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο6.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr