Άλλα Σπορ

Θρίαμβος της Red Bull στο Αζερμπαϊτζάν! (vids)

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 16:15

Πιο κοντά στον τίτλο βρίσκεται πλέον ο Μαξ Φερστάπεν, καθώς η Red Bull εκμεταλλευόμενη τις εγκαταλείψεις των Λεκλέρ και Σάινθ της Ferrari πήρε όχι μόνο την πρωτιά, αλλά και την δεύτερη θέση με τον Σέρχιο Πέρεζ.

Θρίαμβος της Red Bull στο Αζερμπαϊτζάν! (vids)

Ο πρωταθλητής του 2021 πήρε μία -εύκολη, όπως εξελίχθηκε- νίκη, την 5η φετινή, με τον Σέρχιο Πέρεζ να τερματίζει στη 2η θέση και να δίνει το μάξιμουμ στους «ταύρους». Πλέον ο Μαξ Φερστάπεν έχει 150 βαθμούς, ο Πέρεζ πέρασε δεύτερος με 119, ενώ ο Λεκλέρκ έπεσε τρίτος με 116.

Φιάσκο για την Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος προπορευόταν, να εγκαταλείπει, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Κάρλος Σάινθ. Στην 4η θέση ο Λιούις Χάμιλτον που έδωσε μάχες για να ανέβει στην κατάταξη, αν και είχε εκκινήσει 7ος. Για άλλη μία φορά ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Που κρίθηκε ο αγώνας

Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στην εγκατάλειψη του Λεκλέρ στον 20ο γύρο. Καπνός άρχισε να προβάλλει πίσω από το μονοθέσιο του Μονεγάσκου και έτσι χρειάστηκε να αποσυρθεί. Φερστάπεν και Πέρεζ έκαναν διαχείριση, με τον Ράσελ να είναι ξανά θετικός και τον Χάμιλτον να ανεβαίνει από χαμηλά για ένα καλό πλασάρισμα. Μάγκνουσεν, Ζου και Στρολ επίσης εγκατέλειψαν με μηχανικά προβλήματα.

Το πρόγραμμα

H Formula 1 ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την 9η στροφή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στον Καναδά και έτσι μετά από Μονακό και Αζερμπαϊτζάν δεν θα έχουμε αγώνα πόλης. Το τριήμερο ξεκινάει στις 17 Ιουνίου με τις ελεύθερες δοκιμές και ολοκληρώνεται στις 19 με τον αγώνα να διεξάγεται στις 21:00.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr