Άλλα Σπορ

Αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vid)

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 19:36

Ο Έλληνας τενίστας αν και προηγήθηκε στα σετ ηττήθηκε με 5-7, 6-2, 6-4 από τον Νικ Κύργιο ο οποίος συνεχίζει στους "8" και θα παίξει με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Αυτή ήταν η 3η ήττα για τον Τσιτσιπά από τον Κύργιο σε τέσσερα παιχνίδια.

Αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για άλλη μία φορά γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό στο χορτάρι. Αυτή τη φορά ο Νικ Κύργιος στο Χάλε τον κέρδισε με ανατροπή (5-7, 6-2, 6-4) σε ένα παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 5 λεπτά και πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του τουρνουά στο Χάλε.

Οι δύο τενίστες ξεκίνησαν δυνατά και έχοντας αμφότεροι εξαιρετικό σερβίς τους έφθασαν γρήγορα στο 5-5, αλλά αμέσως μετά το Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 2/2 και το πρώτο break στο τελευταίο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο Νικ Κύργιος έδειχνε εκνευρισμένος και έσπασε τη ρακέτα του, αλλά στο δεύτερο σετ κατάφερε να αντιδράσει και με το πρώτο δικό του break προηγήθηκε με 2-0, για να βρει και ένα δεύτερο λίγο μετά και να “κλείσει” το σετ στο 6-2, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με love service game έχοντας δύο winners ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς. Με άσο και φόρχαντ winner έκανε το 1-1 ο Κύργιος, αλλά ο Τσιτσιπάς με έναν άσο κράτησε το προβάδισμα με 2-1. Το 2-2 ήρθε ξανά εύκολα για τον Αυστραλό που δυσκόλευε τις επιστροφές Τσιτσιπά στα πρώτα του σερβίς. Βρέθηκε με 2 break point, αλλά ο Τσιτσιπάς άντεξε και κράτησε το προβάδισμα (3-2), για να έρθει ο ίδιος με τη σειρά του σε δύο break point στο σερβίς του Κύργιου, αλλά να μην τα καταφέρνει (3-3). Ωστόσο, συνέχισε κρατώντας το δικό του σερβίς από κακά χτυπήματα του Αυστραλού (4-3). Ο Κύργιος με ένα μαγικό χτύπημα πίσω από την πλάτη (!) ισοφάρισε σε 4-4. Ο Αυστραλός ισοφάρισε σε 4-4 και είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ. Πέτυχε μπρέικ και το υπερασπίστηκε για το 6-4. Ο Νικ Κύργιος είχε 36 winners και 17 αβίαστα λάθη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 41-18 και 18 άσους.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr