Άλλα Σπορ

Ασταμάτητος ο Φερστάπεν, νίκησε και στον Καναδά!

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 23:40

Μία ακόμα νίκη για τον Ολλανδό της Red Bull που έφτασε τις 6 φέτος. Εξαιρετικός ο Σάινθ που τερμάτισε δεύτερος. Στο πόντιουμ ανέβηκε και ο Χάμιλτον.

Ασταμάτητος ο Φερστάπεν, νίκησε και στον Καναδά!

Το καναδικό Grand Prix ήταν συναρπαστικό. Με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι και πάλι νικητής φέτος. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull αν και δέχθηκε πίεση από τον Κάρλος Σάινθ στους τελευταίους γύρους, κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία. Επιπλέον, μετά τη νίκη του αυτή κατάφερε να μεγαλώσει το προβάδισμα που έχει στη βαθμολογία των οδηγών. Ο Ισπανός της Ferrari τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ στο βάθμο ανέβηκε και ο Λούις Χάμιλτον της Mercedes. Επόμενος αγώνας το διάστημα 1-3 Ιουλίου, στη Μεγάλη Βρετανία, στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Ο Φερστάπεν συνεχίζει ακάθεκτος

Οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή ήταν καλές στον Καναδά. Μετά τη βροχή του Σαββάτου, έφτιαξε ο καιρός. Έτσι, οι περισσότεροι πιλότοι επέλεξαν ελαστικά με μεσαία γόμα. Η εκκίνηση του Grand Prix δεν έκρυβε εκπλήξεις. Στο 3ο γύρο ενεργοποιήθηκε το DRS και ο Σάινθ κατάφερε να προσπεράσει τον Αλόνσο. Μετά τον 6ο γύρο ο Πέρες σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης. Στην πίστα βγήκε το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, η Red Bull άδραξε την ευκαιρία, φώναξε τον Φερστάπεν στα πιτς και στο μονοθέσιό του τοποθετήκαν ελαστικά με σκληρή γόμα.

Με τον Ολλανδό να επιστρέφει στην 4η θέση. Κάτι ανάλογο έκανε και η Mercedes με τον Χάμιλτον. Ο Φερστάπεν γρήγορα έφτασε τον Αλόνσο, τον πέρασε και ξεκίνησε το «κυνήγι» του Σάινθ. Νέο πρόβλημα, αυτή τη φορά με το μονοθέσιο του Μικ Σουμάχερ και της Haas. Σταμάτησε στην πίστα με μηχανική βλάβη. Επομένως έκανε ξανά την εμφάνισή του το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ο Σάινθ έκανε πιτ στοπ, το ίδιο και ο Ράσελ.

Πίεσε ο Σάινθ αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Ο Ισπανός επέστρεψε τρίτος, πίσω από τον Αλόνσο και μπροστά από τον Χάμιλτον. Γρήγορα τον πέρασε και βρέθηκε ξανά δεύτερος. Ο Φερστάπεν την ίδια ώρα είχε το πόδι στο γκάζι και η διαφορά του από τον Σάινθ έφτασε τα 9 δευτερόλεπτα. Ο Σάινθ στο δεύτερο μισό του αγώνα όλο και μείωνε τη διαφορά από τον Φερστάπεν. Το δεύτερο πιτ στοπ του Ολλανδού τον έφερε στην τρίτη θέση πίσω από τον Χάμιλτον. Αλλά με το ταχύτερο μονοθέσιο της Red Bull γρήγορα τον πέρασε και βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση.

Νέο ατύχημα με τον Τσουνόντα που έπεσε στις μπαριέρες. Ξανά Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ο Σάινθ στα πιτ και όταν γύρισε ήταν πίσω από τον Φερστάπεν. Έμεναν 17 γύροι για το τέλος, ο Ολλανδός είχε την πρωτοπορία και παρά την πίεση του Σάινθ, διατήρησε την πρώτη θέση. Με αποτέλεσμα να περάσει πρώτος την καρό σημαία. Διότι τόσο το DRS όσο και η ταχύτητα του μονοθεσίου της Red Bull δεν επέστρεψε στον Σάινθ να τον προσπεράσει.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr