Άλλα Σπορ

WRC: Ο Ροβάνπερα νικητής στη Κένυα [vid]

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 23:47

Ο Φινλανδός μαζί με τον Χάλτουνεν νίκησαν στο Rally Safari. Μεγάλωσε το προβάδισμα τους, στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

WRC: Ο Ροβάνπερα νικητής στη Κένυα [vid]

Το Rally Safari στην Κένυα ήταν ένας ακόμα εντυπωσιακός αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα του WRC. Το δίδυμο των Ροβάνπερα και Χάλτουνεν κυριάρχησε. Οι δύο Φινλανδοί με Toyotα ήταν αυτοί που κυριάρχησαν και πέτυχαν μια ακόμα νίκη. Με αποτέλεσμα να μεγαλώσει κι άλλο η διαφορά στο πρωτάθλημα των οδηγών. Όμως, ο αγώνας ήταν εξαιρετικός και για την Toyota, καθώς οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί ήταν με δικό της αμάξι.

Σκληρός αγώνας

Στην Κένυα έγινε το πιο δύσκολο ράλι του πρωταθλήματος. Σε έναν αγώνα που κυριάρχησαν η σκόνη, αλλά και η λάσπη από τη βροχή που είχε πέσει. Ο Ροβάνπερα, ωστόσο, δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Ροβάνπερα. Εκεί που οι άλλοι οδηγοί συνάντησαν προβλήματα, ο Φινλανδός δεν είχε κανένα πρόβλημα. Επέδειξε ωριμότητα και σταθερότητα.

Η σκόνη προκάλεσε θέματα στα αμάξια. Το πλήρωμα του Hyundai των Σόλμπεργκ - Έντμοντσον αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του. Με τα μέλη της ομάδας να αλλάζουν φίλτρο αέρα για να συνεχίσουν στον αγώνα. Έτσι, οι οργανωτές αναγκάστηκαν να κόψει ένα μέρος της πρώτης ειδικής διαδρομής του τρίτου σκέλους από την εκκίνησή της.

Τα αποτελέσματα στο Rally Safari

  1. Ροβάνπερα - Χάλτουνεν (Toyota) 3:40:24.9
  2. Έβανς - Μάρτιν (Toyota) +52.8
  3. Κατσούτα - Τζόνστον (Toyota) +1:42.7
  4. Οζιέ - Βέϊγια (Toyota) +2:10.3
  5. Νεβίλ - Γουίταγκε (Hyundai) +10:40.9
  6. Μπριν - Ναγκλ (M-Sport-Ford) +23:27.9
  7. Σερδερίδης - Μικλό (M-Sport-Ford) +30:16.5
  8. Λεμπ - Γκαλμίς (Μ-Sport-Ford) +32:12.6
  9. Καγιετάνοβιτς - Σιτσεπάνιακ (Skoda) +35:37.6
  10. Σόλμπεργκ - Εντμοντσον (Hyundai) +37:36.6

Η βαθμολογία των οδηγών

  • Ροβάνπερα 145
  • Νεβίλ 80
  • Τάνακ 62
  • Κατσούτα 62
  • Μπριν 60
  • Έβανς 57

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

  • Τοyota 246
  • Hyundai 184
  • Ford M-Sport 144

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr