Άλλα Σπορ

Οι ΗΠΑ αντίπαλος της εθνικής Ανδρών στα προημιτελικά

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 - 22:03

Νίκησαν 24-2 τη Νότια Αφρική και θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης (14:00).

Οι ΗΠΑ αντίπαλος της εθνικής Ανδρών στα προημιτελικά

Αυτό που περίμεναν όλοι, αυτό συνέβη. Στο ζευγάρι των ΗΠΑ με τη Νότια Αφρική δεν υπήρχε καν θέμα για το ποιός θα περάσει! Οι ΗΠΑ το έκαναν με εμφατικό τρόπο στο ματς των Play Off. Επικράτησαν 24-2 της Νότιας Αφρικής και πέρασαν στην 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου θα κοντραριστούν με την ελληνική ομάδα, στο δρόμο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο σπριντ των ασημένιων Ολυμπιονικών του Τόκιο με τους Αμερικανούς είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου, στις 14:00. Με την Ελλάδα να έχει ως στόχο να ξεπεράσει το «εμπόδιο» των ΗΠΑ, ώστε να βρεθεί στην 4άδα και τη ζώνη των μεταλλίων σε ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά.

Εύκολη νίκη στο Τόκιο

Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκε και πέρσι το καλοκαίρι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ένα ματς που η μετέπειτα αργυρή Ολυμπιονίκης «καθάρισε» με άνεση. Η ομάδα του Βλάχου με «όπλο» την άμυνα είχε νικήσει, κατά κράτος, τις ΗΠΑ. Κάτι που αποτυπώνεται και στο τελικό 14-5! Πριν από μερικούς μήνες οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε φιλικό προετοιμασίας που έγινε στο Βόλο. Με την Ελλάδα να επικρατεί 16-13 της ομάδας της Αμερικής.

«Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι»

Ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με τους Αμερικανούς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, τόνισε: «Είναι μια ομάδα δυνατή και το δείχνει κι εδώ στο Παγκόσμιο. Όλα τα μεταξύ μας τελευταία προηγούμενα παιχνίδια έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, με αυτοπεποίθηση. Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν καλά από τα κοινά καμπ προετοιμασίας».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr