Άλλα Σπορ

Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς «έσπασε» την κακή του παράδοση [vid]

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 - 23:48

Έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά νίκησε 3-1 σετ (7-6, 6-3, 5-7, 6-4) τον Ρίτσχαρντ και πέρασε στο δεύτερο γύρο μετά από 4 χρόνια.

Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς «έσπασε» την κακή του παράδοση [vid]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έσπασε» την αρνητική παράδοση στο Wimbledon. Μετά από μια τετραετία πέρασε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Λονδίνο. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όπως εξελίχθηκε το ματς. Κόντρα στον Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ -Νο 198- χρειάστηκε σχεδόν 3,5 ώρες για να φτάσει στη νίκη με 3-1 σετ (7-6, 6-3, 5-7, 6-4) και να περάσει στον επόμενο γύρο. Εκεί όπου θα έχει αντίπαλο τον Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμσον.

Στο χόρτο τα βρίσκει δύσκολα

Είναι δεδομένο πώς ο Έλληνας τενίστας έχει… θέμα με το χορτάρι. Στα τουρνουά που γίνονται σε αυτή την επιφάνεια, αντιμετωπίζει θέματα. Αυτό έγινε και κόντρα στον Αλεξάντερ Ρίτσχαρντ. Τί μέτρησε και πήρε τη νίκη; Οι πόντοι από το σερβίς, η ποιότητα του Στέφανου και η απειρία του Ελβετού από μεγάλα τουρνουά και ειδικότερα, από Grand Slam. Όμως, να χρειαστεί τόση ώρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι τόσο χαμηλά στην κατάταξη, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Έλληνα πρωταθλητή.

Τα έκανε δύσκολα αλλά πανηγύρισε

Στο πρώτο σετ ο Ρίτσχαρντ έκανε δύο break και βρέθηκε στο 4-1, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε και βρέθηκε στο 5-4. Έχασε πέντε σετ μπολ στο δέκατο game, με αποτέλεσμα να πάει το σετ στο τάι μπρέικ όπου ο Έλληνας τενίστας κυριάρχησε και έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ, με την ψυχολογία ανεβασμένη, ο Στέφανος έκανε με break το 3-1 στα games και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κατακτήσει και αυτό το σετ με 6-3. Όλα έδειχναν πώς το ματς θα τελείωνε με 3-0 σετ. Αλλά ο Ελβετός δεν το παράτησε. Με το σκορ στο 6-5 υπέρ του, στα games, έκανε break και μείωσε σε 2-1 σετ, κατακτώντας το τρίτο με 7-5. Στο τέταρτο έγινε επίσης «μάχη». Break ο Ρίτσχαρντ, break ο Τσιτσιπάς και ισοπαλία ως το 4-4. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ελβετού και με 6-4 πήρε το τρίτο σετ και τη νίκη με 3-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr