Άλλα Σπορ

Εκπληκτική η Εθνική Ελλάδας σκόρπισε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (vids)

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 15:24

Μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών με 16-11 των ΗΠΑ που έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που γίνεται στην Βουδαπέστη

Εκπληκτική η Εθνική Ελλάδας σκόρπισε τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (vids)

Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που γίνεται στην Βουδαπέστη. Επιβλήθηκε με 16-11 των ΗΠΑ κι έδειξε πως μπορεί να πάρει ακόμα και το χρυσό μετάλλιο.

Ξεπέρασε μια άλλη δύναμη στο πόλο, για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης και να στείλει μήνυμα για τη συνέχεια.

Ο τραυματισμός του Ζερδεβά που είναι από τους παίκτες -κλειδιά έφερε κάποια προβλήματα. Αλλά και ο τρελός ρυθμός που επέβαλαν οι Αμερικάνοι.

Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα όμως πήρε τη νίκη, έχοντας βγάλει τα 8λεπτα με 3-1, 4-6, 3-0, 6-4.

Στην δεύτερη περίοδο σημειώθηκαν συνολικά δέκα τέρματα σε έναν εξαιρετικά υψηλό ρυθμό. Τον οποίο άντεξε η Εθνική μας. Κι όχι μόνο άντεξε, αλλά στο τρίτο 8λεπτο έδειξε κι ένα από τα ατού της, που είναι η άμυνα. Η οποία ήταν για σεμινάριο.

Η ηρεμία επανήλθε και η Εθνική έβαλε 3 γκολ, στο συγκεκριμένο 8λεπτο, ενώ δεν δέχθηκε ούτε ένα. Έχοντας αποκτήσει προβάδισμα τριών γκολ, το διατήρησε και στο 4ο οκτάλεπτο το αύξησε, βάζοντας συνολικά έξι γκολ, έναντι 4 των ΗΠΑ.

Στα ημιτελικά η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ουγγαρία - Ιταλία!


Ελλάδα - ΗΠΑ 16-11

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ: Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρούγουελ 1, Ντάουμπε 3, Έρχαρντ, Χάλοκ 2, Γουντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr