Άλλα Σπορ

Η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 - 21:56

Η Ισπανία νίκησε 10-5 τους Κροάτες στο δεύτερο ημιτελικό. Επανάληψη του τελικού του 2019 μεταξύ Ισπανών και Ιταλών.

Η Κροατία στο δρόμο της Ελλάδας

Ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ισπανία και την Κροατία ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η «φούρια ρόχα» επιβεβαίωσε πώς έχει πάρει τον… αέρα των Κροατών. Δεν πέτυχε απλά νίκη στον ημιτελικό. Διέλυσε με 10-5 (3-3, 4-2, 0-0, 3-0) την Κροατία και την Κυριακή θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο την Ιταλία. Δηλαδή αναβίωση του τελικού του 2019, που είχε βρει τη «Σετεμπέλο» Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Μετά το πρώτο οκτάλεπτο που έληξε ισόπαλο 3-3, οι Ισπανοί ανέβασαν… στροφές. Έτσι το ημίχρονο τους βρήκε να έχουν προβάδισμα με 7-5. Η Κροατία ως εκεί άντεξε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να σκοράρει. Με τη «φούρια ρόχα» να κάνει ότι και στο ματς με την Ιταλία, στον όμιλο. Ένα εξαιρετικό τέταρτο οκτάλεπτο. Σερί 3-0 και το ματς έληξε 10-5.

Κάτι που σημαίνει πώς στον μικρό τελικό και τη διεκδίκηση της 3ης θέσης, αντίπαλοι θα είναι η Ελλάδα και η Κροατία. Οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν και στη φάση των ομίλων. Εκεί το ματς είχε λήξει ισόπαλο 8-8, στην πρεμιέρα του τουρνουά. Σε ό,τι αφορά το ζευγάρι του τελικού, οι δύο τους κοντραρίστηκαν και στον όμιλο, με την Ισπανία να επικρατεί 14-12. Πάντως, το 2019 ήταν το ζευγάρι του τελικού. Η «Σετεμπέλο» είχε κατακτήσει τον τίτλο, νικώντας 10-5 τη «φούρια ρόχα».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr