Άλλα Σπορ

Ο Κύργιος σταμάτησε τον Τσιτσιπά!

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022 - 23:50

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) από τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο στον τρίτο γύρο του Γουίμπλετον και αποκλείστηκε από την συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης…

Ο Κύργιος σταμάτησε τον Τσιτσιπά!

]Οι δύο τενίστες (νούμερο 5 ο Τσιτσιπάς και νούμερο 40 ο Κύργιος) πρόσφεραν φοβερό θέαμα σε ένα παιχνίδι – θρίλερ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αυτή ήταν η 5η αναμέτρηση των δύο σταρ του παγκόσμιου τένις και ο Κύργιος διατήρησε την υπέρ του παράδοση καθώς πέτυχε την 4η νίκη του σε βάρος του Έλληνα πρωταθλητή. Ο Κύργιος προκρίθηκε στους “16” της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε δύσκολα 7-6 στο τάι μπρέικ στο πρώτο σετ ωστόσο στη συνέχεια ο Κύργιος αντέδρασε και έκανε την μεγάλη ανατροπή. Ο Κύργιος πήρε το δεύτερο σετ με 6-4 και ισοφάρισε σε 1-1 ενώ και στο τρίτο σετ εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και επικράτησε με 6-3!

Στο τέταρτο σετ οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα. Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του Κύργιου, ο οποίος είχε και την βοήθεια της τύχης. Τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Κύργιο να επικρατεί με 9-7 και με συνολικό σκορ 3-1 σετ πήρε την πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εκνευρισμένος μετά την απώλεια του δεύτερου σετ και προκάλεσε ένα μικρό ατύχημα. Ο 23χρονος τενίστας πέταξε με δύναμη το μπαλάκι προς την εξέδρα, χτυπώντας μετά από καραμπόλα έναν ηλικιωμένο άνδρα. Ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το διαιτητή ζητώντας την αποβολή του Έλληνα πρωταθλητή, ωστόσο, ο ρέφερι δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη και παρά τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία του ομογενή τενίστα δεν άλλαξε απόφαση.

Ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο (φάση των 16) τον 20χρονο Αμερικανό Μπράντον Νακασίμα (νούμερο 54 στον κόσμο), ο οποίος απέκλεισε με 3-0 τον Ντανιέλ Γκαλάν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr