Άλλα Σπορ

F1: Ο Σάινθ στο Σίλβερστοουν έφτασε στην πρώτη του νίκη [vids]

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 19:59

Ο Ισπανός της Ferrari που είχε πάρει την pole position, έφτασε στην «παρθενική» του επιτυχία. Στο βάθρο ακόμα οι Πέρεζ και Χάμιλτον.

F1: Ο Σάινθ στο Σίλβερστοουν έφτασε στην πρώτη του νίκη [vids]

Το βρετανικό Grand Prix στην πίστα του Silverstone ήταν συναρπαστικός αγώνας. Και τα είχε όλα! Ατυχήματα, διακοπές, εναλλαγές, προσπεράσματα. Με θριαμβευτή τον Κάρλος Σάινθ με Ferrari. Ο Ισπανός κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του. Εξαιρετικός αγώνας από τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, καθώς από την τελευταία θέση έφτασε στο φινάλε στο βάθρο και τη 2η. Όσον αφορά στον Χάμιλτον, στον «εντός έδρας» αγώνα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο!

Ατύχημα και επανεκκίνηση

Το βρετανικό Grand Prix είχε συναρπαστική εκκίνηση. Στον πρώτο κιόλας γύρο υπήρξε η σύγκρουση στην οποίο είχαν εμπλοκή οι Τσουνόντα, Οκόν, Ράσελ, Ζου και Άλμπον. Το μονοθέσιο του Ζου της Alfa Romeo κόντεψε να βρεθεί στις… κερκίδες! Τρία κατεστραμμένα μονοθέσια με την κατάσταση του Ζου να προκαλεί ανησυχία. Ο Κινέζος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία! Η διακοπή κράτησε για σχεδόν μια ώρα και ο αγώνας στο Silverstone ξεκίνησε από την αρχή, με επανεκκίνηση!

Άντεξε ο Σάινθ

Ο κάτοχος της pole position εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είχε το προβάδισμα, αλλά πάτησε ένα θραύσμα. Το ελαστικό του είχε πρόβλημα, βρέθηκε στα pits και αυτό άλλαξε εντελώς τα δεδομένα στον αγώνα. Ο Λεκλέρ επίσης εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και μπήκε δυνατά στο κόλπο για τη νίκη. Ο Χάμιλτον ήταν άκρως ανταγωνιστικός αυτή τη φορά. Άλλωστε ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα.

Έγινε μεγάλη «μάχη»

Ο Φερστάπεν έμεινε αρκετά πίσω για τα δικά του δεδομένα. Πέρες, Λεκλέρ και Χάμιλτον έδωσαν μεγάλη «μάχη» για το βάθρο. Η σειρά τους μεταβλήθηκε αρκετές φορές στην τελική ευθεία του Grand Prix. Με τον Πέρεζ να τερματίζει δεύτερος και τον Χάμιλτον να είναι τρίτος. Όσον αφορά στον Σάινθ, τα έκανε όλα σωστά και τελικά πέτυχε την πρώτη του νίκη.

  • Το επόμενο τριήμερο, 8-10 Ιουλίου, συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα με τον αγώνα στην Αυστρία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr