Άλλα Σπορ

Η Ισπανία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα πέναλτι [vid]

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 22:30

Η «φούρια ρόχα» νίκησε 15-14 την Ιταλία (κ.α. 9-9) και πήρε τον τίτλο. Μοιραίος ο Κανέλα με δύο χαμένα πέναλτι.

Η Ισπανία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα πέναλτι [vid]

Μετά από 21 χρόνια η Ισπανία έφτασε ξανά στη κορυφή του παγκοσμίου πόλο. Σε ένα συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην Ιταλία, είχε την ψυχραιμία όταν έπρεπε στη διαδικασία των πέναλτι, ευστόχησε στα καίρια σημεία και με σκορ 6-5 και συνολικό 15-14 κατέκτησε το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της. Βεβαίως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην Ιταλία που επέστρεψε σε ένα ματς που βρέθηκε στο -4 και στο τέλος κατάφερε να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Μοιραίος ο Κανέλα

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η Ιταλία θα μπορούσε να είχε κάνει μια απίστευτη ανατροπή. Μάλιστα στην τελευταία επίθεση έκλεψε και την μπάλα, αλλά δεν έκανε το σουτ. Ο Νικόσια, ο δεύτερος τερματοφύλακας της «σετεμπέλο» ήταν καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο, για την μεγάλη επιστροφή. Έτσι φτάσαμε στα πέναλτι. Ο Κανέλα έγινε μοιραίος για την Ιταλία, την ώρα που οι Αγκίρε και Λόριο ήταν εξαιρετικοί για τη «φούρα ρόχα».

Ο πρώτος έπιασε το δεύτερο πέναλτι των Ιταλών. Ο Μουνιαρίθ στη συνέχεια σημάδεψε το δοκάρι. Έτσι η πρώτη πεντάδα των εκτελέσεων βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 13-13. Αλλαγή τερματοφυλάκων και για τις δύο ομάδες. Με τον Λόριο των Ισπανών να είναι κομβικός, καθώς έπιασε το πέναλτι που Κανέλα, που αστόχησε και στις εκτελέσεις, για να λήξει ο τελικός με σκορ 15-14 για τη «φούρια ρόχα»!

Η διαδικασία των πέναλτι

Περόνε 9-10

Νταμόντε 10-10

Γρανάδος 10-11

Κανέλα ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Αγκίρε

Μουνιαρίθ ΔΟΚΑΡΙ

Ετσενίκε 11-11

Λαρούμπε 11-12

Ντι Φούλβιο 12-12

Καμπάνας 12-13

Πρεσούτι 13-13

Περόνε 13-14

Νταμόντε 14-14

Γρανάδος 14-15

Κανέλα ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Λόριο

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-3, 3-2, 3-1. Πέναλτι: 5-6.

Ιταλία (Αλεσάντρο Καμπάνια): ντελ Λούνγκο, ντι Φούλβιο 1, Νταμόντε, Ιόκι Γκράτα, Φοντέλι 1, Κανέλα 2, Μαρτζιάλι 1, Ετσενίκε, Πρεσούτι 1, Μπρούνι 1, ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 1, Νικόσια.

Ισπανία (Μαρτίν Λοθάνο): Αγκίρε, Μουνιαρίθ 2, Γρανάδος 4, Μπερνάτ, Τόρο Ντομίνγκες, Λαρούμπε, Φαμέρα 1, Καμπάνιας, Ταούλ 1, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος, Λόριο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr