Άλλα Σπορ

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσό ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο [vid]

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 20:50

Μια ακόμα πρωτιά στους αγώνες του Οράν για την Ελλάδα. Αργυροί Ντουντουνάκη και Βαζαίος.

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσό ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο [vid]

Η συλλογή μεταλλίων στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 συνεχίζουν για την Ελλάδα. Το απόγευμα της Δευτέρας, άλλα τρία μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές μας. Με τον Κριστιάν Γκολομέεβ να παίρνει το χρυσό. Επίσης, Άννα Ντουντουνάκη και Ανδρέας Βαζαίος προσέθεσε άλλα δύο ασημένια μετάλλια.

Η πρωτιά του Γκολομέεβ

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 50 μέτρα ελεύθερο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 21.91. Έδειξε και πάλι ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και επιβεβαίωσε την υπεροχή του. Στον τελικό συμμετείχε ένας ακόμα Έλληνας. Ο Στέργιος Μπίλας που πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο τερμάτισε στην 8η θέση με 22.75.

Αργυρό μετάλλιο για Ντουντουνάκη

Τρίτο μετάλλιο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στους Μεσογειακούς Αγώνες. Αυτή τη φορά ασημένιο στα 100 μέτρα πεταλούδα. Η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε στη δεύτερη θέση με επίδοση 58.56. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βόσνια, Λάνα Πουντάρ με 57.55 και το χάλκινο η Ιταλίδα Ιλάρια Μπίαντσι με 59.06. Τα δύο προηγούμενα ήταν το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα και το αργυρό στα 50μ. ύπτιο. Στην 5η θέση του τελικού τερμάτισε η Γεωργία Δαμασιώτη, με 59.40.

Ασημένιο για τον Βαζαίο

Δεύτερη φορά στο βάθρο και ο Ανδρέας Βαζαίος. Αυτή τη φορά ήταν το αργυρό στον τελικό των 200μ. πεταλούδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το χρυσό στα 200μ. μεικτή, τερμάτισε δεύτερος στα 200μ. πεταλούδα με 1:57.92. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Ιταλό Φαράτσι με 1:57.09. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Αλγερινός Σιούντ, με 1:58.37.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr