Άλλα Σπορ

Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι νέος προπονητής του ΠΑΟΚ [vids]

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 23:59

Ο 62χρονος κόουτς από τη Βόρεια Μακεδονία είναι ο διάδοχος του Γιάννη Καλμαζίδη, στον πάγκο του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι νέος προπονητής του ΠΑΟΚ [vids]

Νέα σελίδα για την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του ΠΑΟΚ. Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι είναι ο διάδοχος του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο του Δικεφάλου του Βορρά. Ο 62χρονος προπονητής από τη Βόρεια Μακεδονία, που πέρσι ήταν στον πάγκο του Φοίνικα Σύρου, θα κοουτσάρει τους Θεσσαλονικείς.

Η καριέρα του Μιλενκόσκι

Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι είναι ο νέος προπονητής στην ομάδα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ. Γεννήθηκε στα Σκόπια, στις 11 Σεπτεμβρίου 1960. Σε συλλογικό επίπεδο, ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής από την Μπόρετς Βέλες των Σκοπίων, κατακτώντας μάλιστα το κύπελλο. Το 1994 συνέχισε στην Ραμποτνίτσκι Φέρσπεντ, στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2007. Στα 14 χρόνια κατέκτησε 13 φορές το πρωτάθλημα Σκοπίων και 10 φορές το κύπελλο. Η σεζόν 2007-08 τον βρήκε για πρώτη φορά εκτός Σκοπίων, καθώς ο επόμενος σταθμός του ήταν στο Μαυροβούνιο, και πιο συγκεκριμένα η Μπούντβανσκα Ριβιέρα. Την οδήγησε στην τρίτη θέση του CEV Cup. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε και πάλι στη Ραμποτνίτσκι, στην οποία έμεινε μέχρι το 2010, κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα και δύο φορές το κύπελλο.

Διακρίσεις και τίτλοι

Η αγωνιστική σεζόν 2010/11 τον βρήκε για πρώτη φορά εκτός Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στην Τυνησία για την Σφαξιέν. Τη σεζόν 2011/12 πήγε στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Μαλιγιέ Μίλι Πιγιάνγκο, στην οποία έμεινε μέχρι και το 2017. Ο επόμενος σταθμός του (2017/18) ήταν και πάλι στην Τουρκία, αυτή την φορά για λογαριασμό της Ζιράτ Μπανκασί, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2019, και με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του CEV Cup. Την αγωνιστική περίοδο 2019/20 επέστρεψε και πάλι στην Τυνησία, αυτή την φορά για την CSS Volleyball Club. Την περασμένη χρονιά ήταν στον Φοίνικα Σύρου, με τον οποίο έφτασε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Σε διεθνές επίπεδο, ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας από το 1997 μέχρι και το 2008. Το 2017 ανέλαβε τη ηνία της Εθνικής Τουρκίας.

«Να παλέψουμε για όλους τους τίτλους»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Γιόσκο Μιλενκόσκι έδωσε το στίγμα για τη νέα σεζόν. Εκεί ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, και η οποία γίνεται δυνατότερη χρόνο με τον χρόνο. Παράλληλα, είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι μέλος της μεγάλης Οικογένειας του ΠΑΟΚ. Μία δύσκολη και απαιτητική σεζόν μας περιμένει. Στόχος μας είναι να είμαστε μαχητικοί και να παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να συμβεί αυτό. Θέλω η ομάδα μου να παίξει βόλεϊ το οποίο θα κάνει χαρούμενους τους φιλάθλους. Πιστεύω, πως με το ρόστερ το οποίο θα φτιάξουμε, θα πετύχουμε τα ζητούμενά μας».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.