Άλλα Σπορ

Ασταμάτητος ο Κύργιος, στην 4άδα του Wimbledon [vid]

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 - 20:47

Ιστορική πρόκριση για τον Αυστραλό που για πρώτη φορά στην καριέρα του φτάνει σε ημιτελικά ενός Grand Slam. Νίκησε 3-0 σετ τον Κριστιάν Γκαρίν.

Ασταμάτητος ο Κύργιος, στην 4άδα του Wimbledon [vid]

Η πορεία του Νικ Κύργιου στο φετινό Wimbledon συνεχίζεται. Ο Αυστραλός επικράτησε 3-0 σετ του Χιλιανού Κριστιάν Γκαρίν και πέρασε στα ημιτελικά του βρετανικού Grand Slam. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ ή τον Τέιλορ Φριτζ.

Τεράστια πρόκριση

Αν και η νίκη με 3-0 σετ έχει την αξία της, ωστόσο το πιο σημαντικό για τον Κύργιο είναι πως για πρώτη φορά στην καριέρα του περνά στην 4άδα ενός Grand Slam. Είναι ήδη στην ημιτελική φάση του τουρνουά στο Λονδίνου και θα έχει μια πρόκληση μπροστά του. Να παλέψει για την απόλυτη υπέρβαση, τη συμμετοχή σε έναν τελικό. Ο Κύργιος έδειξε για ακόμα μια φορά πώς είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο, σε αγώνες σε γρασίδι. Οπότε, αυτό το 3-0 σετ (6-4, 6-3, 7-6) αποτελεί μια λογική… εξέλιξη του προημιτελικού.

Τρομερή κατάσταση

Ο Κύργιος είχε 17 άσσους. Επίσης, ο Αυστραλός είχε 34 winners στο ματς. Ακόμα το 75% των πόντων του, το κέρδισε σε πρώτο σερβίς. Με τον Χιλιανό Γκαρίν, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, να μην βρίσκει απάντηση όταν ο Κύργιος έκανε τη δική του, αποφασιστική, κίνηση. Στο πρώτο σετ ένα break με το σκορ στο 5-4 ήταν καθοριστικό. Για το 6-4 και το 1-0 του Αυστραλού. Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ανέβασε στροφές και το κατέκτησε με 6-3 για να βρεθεί μπροστά με 2-0 σετ. Στο τρίτο, ο Κύργιος προηγήθηκε 3-1, ο Γκαρίν αντέδρασε και προσπέρασε με 4-3, για να φτάσει στο 5-3. Λάθος του Χιλιανού και 5-4, για να ολοκληρωθεί η ανατροπή στο τάι μπρέικ και τον Αυστραλό με 7-6 να κάνει το 3-0 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr