Άλλα Σπορ

Wimbledon: Αποσύρθηκε ο Ναδάλ [vid]

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 21:45

Ο Ισπανός πρωταθλητής δεν θα δώσει το «παρών» στη συνέχεια του αγγλικού Grand Slam λόγω του τραυματισμού του στους κοιλιακούς.

Wimbledon: Αποσύρθηκε ο Ναδάλ [vid]

Ο Ράφα Ναδάλ έδωσε έναν τεράστιο προημιτελικό με τον Τέιλορ Φριντζ. Ένα ματς που κράτησε πέντε σετ και περισσότερες από τέσσερις ώρες. Πήρε τη νίκη με 3-2 σετ και την πρόκριση για τον ημιτελικό. Εκεί τον περίμενε ο Νικ Κύργιος. Ωστόσο, ο Ισπανός την Πέμπτη το βράδυ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη συνέχεια του Wimbledon. Δεν θα αγωνιστεί με τον Αυστραλό, που πέρασε χωρίς αγώνα στον τελικό του φετινού αγγλικού Grand Slam.

Η απόφαση του Ναδάλ

Ο Ισπανός «βασανίστηκε» για να καταλήξει στην παραπάνω απόφαση. Να αποφασίσει, δηλαδή, την αποχώρησή του από το τουρνουά. Διότι η ρήξη επτά χιλιοστών που έχει υποστεί στους κοιλιακούς όχι μόνο δεν θα του επέτρεπε να αγωνιστεί όπως θέλει. Αλλά αν συνέχιζε στο τουρνουά και ρίσκαρε κατά αυτό τον τρόπο, τότε θα μπορούσε να υποστεί ακόμα πιο μεγάλο τραυματισμό. Με αποτέλεσμα να έμενε για καιρό μακριά από τα κορτ.

Οι δηλώσεις του Ράφα

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ναδάλ, ανάφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είχε νόημα να παίξω, δεν θα μπορούσα να κερδίσω δύο ματς. Δεν μπορώ να ρισκάρω και να μείνω έξω δύο με τρεις μήνες. Ακόμα κι αν προσπάθησα πολλές φορές σε όλη μου την καριέρα να συνεχίσω σε πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι προφανές ότι αν συνέχιζα τώρα ο τραυματισμός θα γινόταν όλο και χειρότερος».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr