Άλλα Σπορ

Wimbledon: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς [vid]

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022 - 19:48

Ο Σέρβος νίκησε 3-1 σετ τον Κάμερον Νόρι και θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο, την Κυριακή. Αυτός θα είναι ο 8ος τελικός του «Νόλε» στο Λονδίνο.

Wimbledon: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς [vid]

Την ευκαιρία να κατακτήσει ένα ακόμα τρόπαιο στο Λονδίνο θα έχει την Κυριακή ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστα νίκησε 3-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4) τον Κάμερον Νόρι και έδωσε «ραντεβού» με τον Νικ Κύργιο. Την Κυριακή στον τελικό του φετινού Wimbledon. Η απόσυρση, λόγω τραυματισμού, του Ράφαλ Ναδάλ στέρησε από τους φίλους του τένις την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ακόμα clasico στο βρετανικό Grand Slam.

Νίκη-πρόκριση με ανατροπή

Το ματς είχε ενδιαφέρον. Ο Τζόκοβιτς μπήκε νωθρά στον ημιτελικό. Με αποτέλεσμα ο Κάμερον Νόρι να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο. Επικράτησε 6-2 στο πρώτο σετ και βρέθηκε μπροστά με 1-0. Η συνέχεια, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Σέρβο τενίστα. Τρία σετ στη σειρά, 27η διαδοχική νίκη στο Wimbledon και τώρα ο «Νόλε» θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τέταρτο σερί του τίτλο στο Λονδίνο και έβδομο συνολικά, εκεί, στην καριέρα του. Έχει μόλις μια ήττα σε τελικό του Wimbledon, το 2013 από τον Άντι Μάρεϊ. Επιπλέον, ο Σέρβος έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 21π Grand Slam της καριέρας του.

Αντεπίθεση και τελικός

Από την εκκίνηση του δευτέρου σετ και μετά ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε. Χαρακτηριστικά πήρε το δεύτερο σετ με 6-3, 6-2 και 6-4. Ο Νόρι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Το 6-3 ήρθε με χαρακτηριστικά άνεση. Ακόμα πιο εύκολα ήρθε και το επόμενο σετ, για το 2-1 του «Νόλε». Το 6-2 τα «λέει» όλα και δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Τα break από τον Τζόκοβιτς συνεχίστηκαν και στο τέταρτο σετ του ημιτελικού του φετινού Wimbledon. Στο 5-4 του τέταρτου σετ, ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και πήρε το σετ με 6-4 μέσα σε 2 ώρες και 35 λεπτά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr