Άλλα Σπορ

F1: Pole position για τον Φερστάπεν στην Αυστρία [vids]

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022 - 20:44

Με εκπληκτικό sector 3 στον τελευταίο γύρο έκανε τον καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση. Καταστροφική ημέρα για τα μονοθέσια της Mercedes.

F1: Pole position για τον Φερστάπεν στην Αυστρία [vids]

Ο Ολλανδός πρωταθλητής έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις κατατακτήριες δοκιμές. Με φοβερή οδήγηση στο sector 3 του τελευταίου γύρου, πέρασε Λεκλέρ και Σάινθ και κατέκτησε την pole position. Στο Grand Prix της Αυστρίας που εξελίχθηκε σε καταστροφική ημέρα για τις δύο Mercedes. Τόσο ο Λούις Χάμιλτον όσο και ο Τζορτζ Ράσελ βγήκαν εκτός πίστας. Με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βρεθεί στην 5 θέση, ενώ ο Βρετανός πρώην πρωταθλητής να βρεθεί στη 10η θέση, αντίστοιχα.

Ασταμάτητος ο Φερστάπεν

Ο Ολλανδός πρωταθλητής έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στο φινάλε των κατατακτήριων δοκιμών. Εκεί όπου τόσο ο Σαρλ Λεκλέρ όσο και ο Κάρλος Σάινθ έδειχναν να έχουν προβάδισμα και να είναι έτοιμοι για τις θέσεις 1-2, ο Φερστάπεν ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε την πρώτη θέση και την pole position.

Ο Λεκλέρ με πολύ καλή παρουσία στο sector 3 βρέθηκε να έχει τον καλύτερο χρόνο, με τον Σάινθ να τον ακολουθεί. Όλα έδειχναν πώς αυτό το δίδυμο θα ήταν μπροστά στην εκκίνηση του αυστριακού Grand Prix. Ωστόσο, ο «ιπτάμενος Ολλανδός» πάτησε παραπάνω το γκάζι στο τέλος και πήγε την pole position.

Καταστροφή για Χάμιλτον και Ράσελ

Στο Q1 οι δύο Mercedes έδειχναν πολύ δυνατές. Αλλά μετά από πέντε λεπτά, ο Χάμιλτον έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στα προστατευτικά λάστιχα, με τον μονοθέσιό του σχεδόν διαλυμένο. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά τη διακοπή που ακολούθησε, στην επανεκκίνηση εκτός πίστας βρέθηκα και το μονοθέσιο του Ράσελ!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr