Άλλα Σπορ

Wimbledon: Κυρίαρχος ο Τζόκοβιτς! (vids)

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 19:52

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-1 σετ [4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3)] του Νικ Κύργιου στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε για έβδομη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο!

Wimbledon: Κυρίαρχος ο Τζόκοβιτς! (vids)

Ο Σέρβος τενίστας άργησε να βρει ρυθμό, αλλά μετά το πρώτο σετ επέβαλλε τον ρυθμό και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία! Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 4ο διαδοχικό τίτλο στο Wimbledon και έβδομο συνολικά, ενώ έφθασε τα 21 Grand Slam αγωνιζόμενος σε 32 τελικούς, πλησιάζοντας έτσι σε… απόσταση βολής τον Ναδάλ (22).

Ο Νικ Κύργιος ξεκίνησε πάντως με ενθουσιασμό και με όπλο το εξαιρετικό σερβίς, έκανε το μπρέικ στον πέμπτο πόντο και εν τέλει, πήρε το σετ με 6-4. Η συνέχεια ήταν πάντως διαφορετική, καθώς ο Τζόκοβιτς έκανε διπλό μπρέικ και επικράτησε εν τέλει με 6-3. Το τρίτο σετ ήταν πιο μοιρασμένο, αλλά η εμπειρία… μίλησε και ένα μπρέικ ήταν αρκετό στον Τζόκοβιτς να επικρατήσει 6-4 και να περάσει μπροστά. Το τελευταίο σετ ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι τέλους και να λύνουν τις διαφορές τους στο tie break. Ο Νόλε ήταν και πάλι σοβαρός και επικράτησε με 7-3 κατακτώντας για 4η διαδοχική φορά το Wimbedon.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr