Άλλα Σπορ

Formula 1: Σοκάρει η εικόνα της κατεστραμμένης Ferrari - Το παρασκήνιο με το νικητή Λεκλέρ (vid)

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 22:06

Έσκασε η μηχανή στον Ισπανό οδηγό και στη συνέχεια έπιασε φωτιά το μονοθέσιο ενώ πρόβλημα είχε και ο νικητής Λεκλέρ.

Formula 1: Σοκάρει η εικόνα της κατεστραμμένης Ferrari - Το παρασκήνιο με το νικητή Λεκλέρ (vid)

Formula 1: Χαμός με την Ferrari του Κάρλος Σάινθ που έσκασε η μηχανή και πήρε φωτιά την στιγμή που ο ίδιος έκανε προσπάθεια να προσπεράσει τον Μαξ Φερστάπεν.

Formula 1: Μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα της Ferrari που καλείται να βρει τι έφταιξε. Ο Κάρλος Σάινθ πήγε να περάσει στην 2η θέση, αλλά η μηχανή έσκασε. Και το μονοθέσιο πήρε φωτιά.

Παράλληλα και ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari που πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι της Αυστρίας είχε θέματα.

"Ήταν ένας αληθινά καλός αγώνας, είχαμε την ταχύτητα στην αρχή και οριμένες καλές μάχες με τον Μαξ" είπε ο Λεκλέρ. "Έπειτα, στο τέλος, ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Είχα αυτό το πρόβλημα με το γκάζι, κολλούσε στο 20-30% στις χαμηλές ταχύτητες. Ήταν πολύ δύσκολο και καταφέραμε να το ελέγξουμε μέχρι το τέλος. Είμαι τόσο, τόσο χαρούμενος".


Αναφορικά με τον αγώνα ο Λεκλέρ πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Αφήνοντας πίσω του τον poleman, Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. Στο βάθρο ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

Η Ferrari είχε τη μεγάλη ευκαιρία στην πίστα του Σπίλμπεργκ να κάνει το 1-2. Αλλά ο Κάρλος Σάινθ εγκατέλειψε ενώ είχε φτάσει σε... απόσταση αναπνοής από τον Φερστάπεν.

Τη στιγμή, όμως, που ετοιμαζόταν να προσπεράσει τον κάτοχο του τίτλου, ο κινητήρας του μονοθέσιου του πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει τον αγώνα.

Τέταρτος ήταν ο Τζορτζ Ράσελ. Ο οποίος τιμωρήθηκε και με πέντε δευτερόλεπτα, εξαιτίας επαφής του με τον Πέρεζ, με τον τελευταίο να μην ολοκληρώνει τον αγώνα.

Μετά τον σημερινό αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών με 208 πόντους. Με τον Λεκλέρ να ακολουθεί με 170. Και τρίτος ο έτερος πιλότος της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ mε 151, που σήμερα δεν βαθμολογήθηκε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr