Άλλα Σπορ

Χάλκινη η Νέων Γυναικών της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 - 19:47

Νίκησε 10-9 στον μικρό τελικό την Ολλανδία και ανέβηκε στο βάθρο της διοργάνωσης που έγινε στο Ισραήλ.

Χάλκινη η Νέων Γυναικών της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση. Μια ακόμα επιτυχία αυτό το καλοκαίρι για τις εθνικές ομάδες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Νέων Γυναικών. Η ελληνική ομάδα μετά την ήττα στον ημιτελικό με την Ισπανία δεν έχασε τη συγκέντρωσή της. Οι πολίστριες της Ελλάδας ήταν απόλυτα προσηλωμένες στο στόχο τους. Έτσι πήγαν στον μικρό τελικό με την Ολλανδία, έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν στη νίκη με 10-9. Ένα αποτέλεσμα που τις ανέβασε στο βάθρο, καθώς σηματοδοτεί την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Σούπερ άμυνα για 3 οκτάλεπτα

Η εθνική Νέων Γυναικών της Ελλάδας μπήκε δυνατά το ματς. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο οκτάλεπτο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Ελλάδα. Το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου βρήκε την ελληνική ομάδα να έχει προβάδισμα με 4 γκολ (8-4). Στο δεύτερο οκτάλεπτο κράτησε το μηδέν και με επί μέρους σκορ 3-0, έκλεισε το ημίχρονο με +2 (4-2). Το ίδιο δυνατά έπαιξε και στο τρίτο, με το επί μέρους να είναι 4-2, για να φτάσουμε στο 8-4.

Έδειξε χαρακτήρα στο τέλος

Η Ολλανδία τα έπαιξε όλα για όλα. Με αποτέλεσμα να κάνει σερί 4-0 στο τέταρτο οκτάλεπτο και να ισοφαρίσει σε 8-8, 2:54 πριν το φινάλε. Εκεί, όμως, οι Ελληνίδες παίκτριες έδειξαν χαρακτήρα. Πρώτα η Σιούτα, με ψηλοκρεμαστό σουτ, πέτυχε το 9-8 (2:30), για να σκοράρει και η Τορνάρου στον παίκτη παραπάνω, 1:40 και να δώσει… αέρα δύο γκολ στην Εθνική Νέων Γυναικών (10-8). Οι «οράνιε» μείωσαν στο γκολ (10-9, 1:12), αλλά στο τέλος η ελληνική άμυνα ήταν όπως έπρεπε, κράτησε το προβάδισμα και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 5-2.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κέιζερ, Ντε Βρις 2, Ντε Κλερ 2, Βαν ντερ Βιν 1, Ρόκεβις, Ντε Γκέιν, Μπορστ, Σλοτ, Ορτ, Βόντροου 2, Ντε Ούντεν 2, Ντίκμανς, Λόγκτενς.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα 1, Τωρνάρου 2, Καλογεροπούλου, Κουρέτα, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr