Άλλα Σπορ

Ο Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας [vid]

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 00:12

Με επίδοση 76,03μ. κατέλαβε την 5η θέση στον προκριματικό γκρουπ και 10η θέση στο σύνολο. Το Σάββατο θα διεκδικήσει το καλύτερο.

Ο Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας [vid]

Στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής με 76,03μ. πέρασε με τη δέκατη καλύτερη επίδοση στον αυριανό τελικό.

Δυνατή εκκίνηση

Ο Χανιώτης αθλητής έκανε πολύ καλή αρχή στον προκριματική. Στην πρώτη του προσπάθεια, στους αγώνες στο Όρεγκον, έστειλε τη σφύρα στα 76,03μ. Επίδοση που τελικά, όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στον τελικό. Στη δεύτερη προσπάθεια, η σφύρα έφτασε στα 74,47μ. Όσον αφορά στην τρίτη, αυτή ήταν στα 75,79μ. Δεν έχει, όμως, καμία απολύτως σημασία. Διότι ο βασικός στόχος επετεύχθη. Στην τελική, αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα. Με δεδομένο ότι φέτος έχει επίδοση 78,15μ. αν στον τελικό την πλησιάσει, ενδεχομένως θα μπορέσει να κοιτάξει και κάτι παραπάνω από μια καλή παρουσία.

Αποκλεισμός για Αναστασάκη

Από την άλλη πλευρά, ο αγώνας δεν κύλησε καλά για τον Μιχάλη Αναστασάκη. Αν και είχε διάθεση για να πετύχει κάτι καλό, ο Έλληνας προπονητής έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Η καλύτερη βολή για τον Έλληνα πρωταθλητή ήταν 72,40μ. Μια επίδοση που τον κατέταξε στην 25η θέση στον προκριματικό. Επίσης, είναι επίδοση που τον κράτησε εκτός τελικό. Ο Αναστασάκης είχε κάνει καλές ρίψεις μέσα στο 2022 και είχε βλέψεις για καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr