Άλλα Σπορ

Ασημένιο μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου [vids]

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 05:44

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κρατούσε το χρυσό μετάλλιο ως το πέμπτο άλμα, αλλά ο απίθανος Κινέζος Γουάνγκ έκανε 8,36μ. στο έκτο και τον άφησε δεύτερο.

Ασημένιο μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου [vids]

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του άλματος εις μήκος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Με μεγάλη σταθερότητα. Μετά και το πέμπτο άλμα ήταν στην πρώτη θέση και πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο, ο απίθανος Κινέζος Γουάνγκ έκανε εξαιρετική επίδοση στο έκτο και άφησε τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο στη δεύτερη θέση.

Σταθερός ο Τεντόγλου

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μπορεί να έκανε άκυρο πρώτο άλμα, αλλά η συνέχεια του ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετική. Είχε τέσσερα πολύ καλά άλματα. Το δεύτερό του ήταν στο 8,30μ. και τον έφερε στην πρώτη θέση. Χωρίς κανείς να δείχνει ικανός, ως εκείνη την ώρα, να τον απειλήσει. Ο Ελβετός Ίχαμερ είχε κάνει άλμα στα 8,16μ. ενώ ο Κουβανός Μασό είχε 8,15μ. Ο Τεντόγλου συνέχισε το ίδιο καλά. Στο τρίτο άλμα πήδησε 8,29μ, στο τέταρτο 8,24μ. και στο πέμπτο 8,32μ. Επιδόσεις που τον οδηγούσαν, ολοταχώς, στο χρυσό μετάλλιο. Στον καλύτερο αγώνα του, βάσει επιδόσεων αλμάτων και σταθερότητας.

Ένας απίθανος Κινέζος

Ο Γιάναν Γουάνγκ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Κινέζος είχε πηδήσει 7,94μ. στο πρώτο άλμα. Εν συνεχεία ήταν άκυρο το δεύτερο. Το τρίτο ήταν στο 8,03μ., άκυρο το τέταρτο και ξανά 8,03μ. στο πέμπτο. Τίποτα δεν έδειχνε τί θα επακολουθούσε! Αυτός ο απίθανος Κινέζος στο έκτο άλμα έκανε 8,36μ. Ένα άλμα που τίποτα δεν έδειχνε πώς θα έρθει, αλλά ήρθε. Με τον Τεντόγλου στην έκτη του προσπάθεια να κάνει 8,20μ και να μένει τελικά δεύτερος, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Με τον Ελβετό Ίχαμερ να κατακτά, τελικά, το χάλκινο μετάλλιο με το 8,16μ, αφήνοντας τον Κουβανό Μασό με το 8,15μ. εκτός βάθρου.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr