Άλλα Σπορ

WRC: Κυρίαρχος και στην Εσθονία ο Ροβάνπερα (vid)

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 16:57

Ο 22χρονος Φινλανδός οδηγός ήταν για μια ακόμα φορά εξαιρετικός και οδεύει ολοταχώς προς τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του

WRC: Κυρίαρχος και στην Εσθονία ο Ροβάνπερα (vid)

Ο Κάλε Ροβάνπερα θα γίνει το νέο μεγάλο όνομα στο WRC. Τις ικανότητες του τις έχει δείξει με τον καλύτερο τρόπο. Κι έχει πολλά να δώσει ακόμα, αφού είναι μόλις 22 ετών. Ο Φινλανδός οδηγός είναι ένα σούπερ ταλέντο και οδεύει προς τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Πιο συγκεκριμένα επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στο φετινό WRC και στην Εσθονία. Εκεί όπου ο Κάλε Ροβάνπερα, κατέκτησε την πέμπτη νίκη του στους επτά αγώνες που έχουν διεξαχθεί ως τώρα για το Πρωτάθλημα.

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota, που είχε αναδειχθεί νικητής και στο αντίστοιχο περσινό ράλι, άφησε περίπου δύο λεπτά πίσω του τον Βρετανό «ομόσταυλό» του Ελφιν Εβανς και τον Εσθονό Οτ Τανάκ με Hyundai, ενώ πήρε και τους έξτρα πέντε βαθμούς, κερδίζοντας την ειδική Power Stage στο φινάλε του αγώνα.

Πλέον, ο 22χρονος Ροβάνπερα ξέφυγε με διαφορά 83 βαθμών του Βέλγιου Τιερί Νεβίλ (που τερμάτισε τέταρτος) στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών και οδεύει ολοταχώς για τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr