Άλλα Σπορ

F1: Ο Λεκλέρ την pole position στο γαλλικό Grand Prix [vids]

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 19:34

Ο Γάλλος πιλότος της Ferrari έκανε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές. Δίπλα του στην εκκίνηση θα είναι ο Μαξ Φερστάπεν.

F1: Ο Λεκλέρ την pole position στο γαλλικό Grand Prix [vids]

Το Grand Prix στη Γαλλία διεξάγεται την Κυριακή. Ένας ακόμα συναρπαστικός αγώνας είναι στα σκαριά, με τη «μάχη» για το πρωτάθλημα να κορυφώνεται. Διότι ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση αύριο το μεσημέρι. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν! Με τους δύο πιλότους, για έβδομη φορά, να είναι δίπλα-δίπλα στην εκκίνηση ενός αγώνα! Με το Grand Prix στο Λε Καστελέ να ανεβάζει το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο!

Δύσκολες συνθήκες

Ένας από τους αστάθμητους παράγοντες για όλους τους οδηγούς ήταν οι καιρικές συνθήκες. Διότι η θερμοκρασία στην πίστα ήταν 35 βαθμοί Κελσίου, ενώ στο οδόστρωμα έφτανε τους 53! Ο πιλότος της Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο έτερος πιλότος της Scuderia, ο Κάρλος Σάινθ που βοήθησε πολύ για να πάρει ο ομόσταβλός του, την πρώτη θέση στη σειρά της εκκίνησης. Με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι ο δεύτερος και να ετοιμάζεται για έναν ακόμα σπουδαίο αγώνα.

Η «μάχη» της κατάταξη

Τα δύο μονοθέσια της Scuderia πάλεψαν για την pole position. Στο Q2, επιπλέον, ο Σάινθ ήταν εκείνος που έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1.31.081. Στο Q3 η κόντρα μεγάλωσε κι άλλο. Στη «μάχη» για την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές βρέθηκαν δύο Ferrari, δύο Red Bull, δύο Mercedes, η McLaren του Νόρις, η Alpine του Αλόνσο, η Haas του Μάκγνουσεν και η AlphaTauri του Τσουνόντα! Ο Λεκλέρ μπήκε δυνατά με 1.31.209. Ο Σάινθ είχε πρόβλημα και αναγκάστηκε να αλλάξει κινητήρα. Αλλά με τον αγώνα του, βοήθησε τον Λεκλέρ για την pole position, αφήνοντας τις δύο Red Bull στο Νο2 και το Νο3 στην εκκίνηση. Τον Φερστάπεν και τον Πέρεζ. Δίπλα στον τελευταίο θα είναι ο Χάμιλτον.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr