Άλλα Σπορ

Formula 1: Τρομερός ο Φερστάπεν, είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP Ουγγαρίας

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 18:55

Ο πιλότος της Red Bull ξεκίνησε από την 10η θέση αλλά με την εξαιρετική στρατηγική της ομάδας του και την δίκη του σούπερ οδήγηση τερμάτισε πρώτος 

Formula 1: Τρομερός ο Φερστάπεν, είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP  Ουγγαρίας

Τρομερός ήταν ο αγώνας της Formula 1 που έγινε στην Ουγγαρία με τον Μαξ Φερστάπεν να ήταν ο μεγάλος νικητής κάνοντας μια τρομερή ανατροπή.

Ο Ολλανδός «πιλότος» άφησε στη δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον με Mercedes (ο οποίος πήρε και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ με το δεύτερο «ασημένιο βέλος», ο οποίος είχε εκκινήσει από την "pole position".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με Ferrari ήταν τέταρτος, ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull τερμάτισε πέμπτος και ο Λεκλέρκ με το δεύτερο μονοθέσιο των «κόκκινων» έκτος, με αποτέλεσμα η αυστριακή ομάδα να «ανοίξει» κι άλλο το προβάδισμά της έναντι της «σκουντερία» στους κατασκευαστές (431 βαθμοί έναντι 334).

Ακολουθεί πλέον η καλοκαιρινή διακοπή της Φόρμουλα Ένα, ενώ η... δράση ξαναρχίζει στις 28 Αυγούστου με το γκραν πρι του Βελγίου.

Μολονότι εκκίνησε από τη δέκατη θέση, ο ρυθμός αγώνα του Φερστάπεν ήταν... καταιγιστικός και άρχισε να «σκαρφαλώνει» στην κατάταξη του γκραν πρι. Την ίδια ώρα ο Ράσελ κράτησε τις Ferrari πίσω του στην εκκίνηση, ωστόσο ο Λεκλέρκ προσπέρασε τον Βρετανό στον 35ο γύρο. Στη συνέχεια ο Μονεγάσκος μπήκε στα πιτ για να βάλει τη σκληρή γόμα, με αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να τον περάσει στον 42ο γύρο. Μολονότι ο Ολλανδός έκανε ένα τετ-α-κε λίγο αργότερα και έχασε τη θέση του, προσπέρασε ξανά τον Λεκλέρκ και βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα μετά τα πιτ-στοπ. Οι μεγάλες ομάδες είχαν επιλέξει στρατηγική δύο πιτ-στοπ, ωστόσο η Ferrari αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά της, με αποτέλεσμα τα μονοθέσιά της να τερματίσουν στην τέταρτη και την έκτη θέση του αγώνα. Αυτό επέτρεψε στη Mercedes να βάλει και τα δύο μονοθέσιά της στο βάθρο, όπως έγινε και στον προηγούμενο αγώνα, στο γαλλικό γκραν πρι, με τον Χάμιλτον να είναι ταχύτατος στο τέλος και να προσπερνά τον Σάινθ στον 63ο (από τους 70) και τον Ράσελ στον 65ο γύρο για να τερματίσει δεύτερος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr