Άλλα Σπορ

Χρυσό στο Παγκόσμιο Κ20 ο Κορακίδης!

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022 - 14:32

Με… ανατροπή και μετά από ένσταση, ο Γιάννης Κορακίδης στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην σφυροβολία.

Χρυσό στο Παγκόσμιο Κ20 ο Κορακίδης!

Σπουδαία εμφάνιση από την Έλληνα αθλητή που έστω και με περιπετειώδη τρόπο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ο Κορακίδης στην 5η προσπάθεια πραγματοποίησε σπουδαία βολή στα 79,11 μέτρα, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία. Παρότι αρχικά, η βολή του κρίθηκε έγκυρη στην συνέχεια ακυρώθηκε η προσπάθεια, ξεσηκώνοντας την ελληνική αποστολή που κατέθεσε επίσημη ένσταση και εν τέλει δικαιώθηκε!

Ο Γιάννης Κορακίδης αθλητήςτου Γιάννη Χρίστογλου σημείωσε αναλυτικά τις προσπάθειες: 73.84, Χ, 69.80,Χ 75.59, 79.11, Χ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φινλανδος Μαξ Λαμπίνεν με 76.33μ., ενώ το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32. Η ένσταση έφερε πάντως εκτός βάθρου, τον έτερο Ελληνα αθλητή, Νίκο Πολυχρονίου (76,12 μ.) Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση αλλά και το πρώτο χρυσό σε αγώνισμα ρίψεων στην ιστορία της διοργάνωσης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr