Άλλα Σπορ

Εθνική Νεανίδων: Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο!

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022 - 22:49

Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη ηττήθηκε 10-8 από τις ΗΠΑ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Εθνική Νεανίδων: Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο!

Το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου κατέκτησε η Ελλάδα. Η εθνική ομάδα των Νεάνιδων ηττήθηκε 10-8 στον τελικό από τις ΗΠΑ και αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου. Με την ελληνική ομάδα να «πληρώνει» ορισμένες στιγμές αδράνειας σε καίρια σημεία.

Κακό ξεκίνημα και αντίδραση

Το κακό πρώτο οκτάλεπτο μέτρησε πολύ στην εξέλιξη του ματς. Διότι οι Αμερικανίδες ξεκίνησαν δυνατά. Πέτυχαν 5 γκολ και προηγήθηκαν με 5-2. Αν και η εθνική Νεανίδων άνοιξε το σκορ με την Κουρέτα, οι ΗΠΑ έκαναν σερί 4-0, για να κλείσει το οκτάλεπτο με 5-2. Ωστόσο στο δεύτερο, το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά και με επί μέρους 4-1, ισοφάρισε σε 6-6. Σιούτη, Τριχά και δύο γκολ της Χαλδαίου ήταν αυτά που οδήγησαν την Ελλάδα στην ισοπαλία.

«Πλήρωσε» τις στιγμές αδράνειας

Η νευρικότητα έπαιξε ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο. Η Εθνική Νεανίδων ήταν υπερβολικά άστοχη. Πολλές χαμένες φάσεις. Όπως το πέναλτι της Τορνάρου, 1:28 πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου. Με το σκορ στο 7-8 μπήκαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο οκτάλεπτο. Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν 9-7, η Καλογεροπούλου μείωσε σε 9-8, 3:17 πριν το φινάλε. Αλλά στο διάστημα ως το φινάλε, η ελληνική ομάδα δεν είχε καθόλου καλές επιλογές στην επίθεση και ηττήθηκε 10-8. Με αποτέλεσμα να χάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και να περιοριστεί στο αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση των Νεάνιδων που έγινε στο Βελιγράδι.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ): Κάρπεντερ, Γκαζανίγκα, Ρόσι, Άουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκίντι 1, Σνάιντερ, Κνέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr