Άλλα Σπορ

Χρυσή η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην (vid)

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 13:20

Εξαιρετική η ελληνίδα πρωταθλήτρια που έτρεξε με την ελληνική σημαία στα χέρια στα τελευταία χιλιόμετρα 

Χρυσή η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην (vid)

Το πρώτο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό έδωσε στην Ελλάδα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.
Τερμάτισε πρώτη στα 35χλμ βάδην και έδειξε το πάθος της και την καλή προετοιμασία που έκανε για να πάρει μετάλλιο. Κάλυψε την απόσταση σε δύο ώρες και 47 λεπτά.

Η 38χρονη (!) Ντρισμπιώτη, είχε... προειδοποιήσει για την εξαιρετική της κατάσταση, τον προηγούμενο μήνα, καθώς τερμάτισε 4η στην ίδια απόσταση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρέθηκε από την αρχή στον όμιλο με τις πρωτοπόρους και από το 18ο χιλιόμετρο, τέθηκε επικεφαλής. Στην συνέχεια, η Ντρισμπιώτη, έκανε ιδανική διαχείριση δυνάμεων και στα τελευταία τρία χιλιόμετρα της διαδρομής, κατάφερε να αποσπασθεί κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο από την Ισπανίδα, Ρακέλ Γκονζάλες, η οποία ήταν και η βασική της αντίπαλος.

Στον αγώνα, έλαβαν μέρος και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη, η οποία κατετάγη 16η με 3:07.42 και η Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία δεν κατάφερε να τερματίσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι το 2004 στην Αθήνα, η Αθανασία Τσουμελέκα, στέφθηκε Ολυμπιονίκης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr