Άλλα Σπορ

Ο Χρήστου με πρωτιά στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 21:33

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 53.20 και τερμάτισε πρώτος στη δική του ημιτελική σειρά.

Ο Χρήστου με πρωτιά στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο

Την ευκαιρία να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης θα έχει ο Απόστολος Χρήστου, την Τετάρτη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μέτρα ύπτιο, πέρασε στον τελικό και των 100 μέτρων. Με χαρακτηριστική άνεση. Καθώς τερμάτισε πρώτος στη δική του ημιτελική σειρά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πιέστηκε πολύ. Το πρωί, στον προημιτελικό, είχε κάνει χρόνο 53.78. Στον ημιτελικό βελτίωσε την απόδοσή του. Στη δική του σειρά πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 53.20. Δείγμα ότι ανεβάζει την ένταση, αγώνα με τον αγώνα.

Ο στόχος είναι να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον αυριανό τελικό. Εκεί που θα έχει μια ακόμα σπουδαία «μονομαχία» με τον Τόμας Τσεκόν. Τον κάτοχο του Παγκοσμίου Ρεκόρ, το οποίο πέτυχε πριν από περίπου δύο μήνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Ιταλός πρωταθλητής είχε κάνει στην ουγγρική πρωτεύουσα 51.60, στις 20 Ιουνίου.

Ο Απόστολος Χρήστου, πάντως, θέλει να κάνει έναν καλύτερο αγώνα το απόγευμα της Τετάρτης και να μπορέσει να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Στη δήλωσή του μετά τον ημιτελικό αρκέστηκε να αναφέρει πώς πρώτος του στόχος είναι να εμφανιστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr