Άλλα Σπορ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,52μ.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 22:54

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με ρεκόρ αγώνων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,52μ.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον ο Μίλτος Τεντόγλου έχασε το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο άλμα από τον Κινέζο, Γουάνγκ Γιανάν! Είχε κάνει πολύ καλό αγώνα, με καλύτερη επίδοση το 8,32μ. όμως ο Αστιάτης με επίδοση 8,36μ. κατάφερε να αφήσει τον Έλληνα Ολυμπιονίκη στη δεύτερη θέση. Αλλά αυτό το αποτέλεσμα πείσμωσε περισσότερο τον Έλληνα πρωταθλητή. Επέστρεψε πολύ δυνατά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Εκπληκτικός και πάλι!

Διότι στον τελικό του άλματος εις μήκος έκανε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της χρονιάς! Αλλά έκανε και ρεκόρ αγώνων. Με επίδοση 8,52μ. στο τέταρτο άλμα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και διατήρησε τα σκήπτρα του. Διότι είχε πάρει και το χρυσό μετάλλιο στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είχε το 2018 στο Βερολίνο. Εκεί ο Έλληνας αθλητής είχε πηδήξει στα 8,25μ. Φέτος μόνο το δεύτερό του άλμα ήταν κάτω από αυτή την επίδοση.

Στο πρώτο του άλμα ήταν άκυρος. Κάτι που θα μπορούσε σε έναν τελικό να του ρίξει τη διάθεση! Αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αντίθετο. Στο δεύτερο άλμα ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8,23μ.

Το τρίτο ήταν ακόμα καλύτερο, με τον Τεντόγγλου να έχει επίδοση 8,35μ. Ήταν η δεύτερη καλύτερή του μέσα στη χρονιά. Αλλά είχε φυλάξει το καλύτερο για τη συνέχεια. Στο τέταρτο άλμα πάτησε ακόμα καλύτερα και «πέταξε» για να προσγειωθεί σε 8,52μ.

Άξιος πρωταθλητής Ευρώπης

Με δεδομένο ότι οι αντίπαλοί του δεν κατάφερε να τον απειλήσουν, επέλεξε να μην κάνει ούτε το πέμπτο, ούτε το έκτο άλμα. Εξάλλου δεν υπήρχε λόγος. Απλά περίμενε να κάνουν οι συναθλητές του, τα δικά τους άλματα, για να οριστικοποιηθεί το χρυσό μετάλλιο. Το οποίο ουσιαστικά είχε πάρει από το δεύτερο άλμα και «κλείδωσε» όταν έκανε ρεκόρ αγώνων με 8,52μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο και συνεχίζει να γράφει τη δική του «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού -και όχι μόνο- Στίβου!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr