Άλλα Σπορ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό η Τζένγκο! (vids)

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 14:03

Η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντια στα 61.28μ. στη δεύτερη προσπάθεια της και προκρίθηκε εύκολα στον τελικό του ακοντισμού. Δεν τα κατάφερε ο Καραλής στο επι κοντώ, εκτός τελικού στα 400μ με εμπόδια η Γναφάκη.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό η Τζένγκο! (vids)

Την πρόκριση της στον τελικό του ακοντισμού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μόναχο εξασφάλισε άνετα η Ελίνα Τζένγκο. Η 20χρονη πρωταθλήτρια που συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν χρειάστηκε να ολοκληρώσει τις προσπάθειες της καθώς στην δεύτερη βολή έστειλε το ακόντιο στα 61.28μ. (61 μέτρα το όριο) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Η Τζένγκο άφησε… υποσχέσεις μεταλλίου όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το τέλος της προσπάθειας της στην δημόσια τηλεόραση.

«Ήμουν σε καλή κατάσταση προετοιμασμένη. Μας βοήθησε ο καιρός. Ήξερα ότι θα το κάνω. Στην πρώτη βολή μπήκα χαλαρά, όμως στη δεύτερη έκανα αυτό που ήθελα. Ήταν ο πρώτος στόχος και τώρα πάμε στον τελικό», είπε αρχικά.

Για το ότι δεν έχει σταθερότητα στις επιδόσεις της: «Αυτό είναι το ακόντιο. Οι επιδόσεις δεν είναι σταθερές, είναι ελαφρύ όργανο. Δεν είχα περιθώρια για λάθη. Είπα ότι σε αυτούς τους αγώνες έπρεπε να μπω συγκεντρωμένη για να μπω».

Για το Όρεγκον: «Έφαγα τα μούτρα μου στο Όρεγκον. Έκανα αυτές τις εμφανίσεις μετά από εκείνο το τουρνουά. Έδειξα σταθερότητα όταν έπρεπε».

Για τον τελικό: «Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Ο πρώτος στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό και τώρα θα πάω για να διεκδικήσω το μετάλλιο».

Αντιθέτως, με τις εντυπώσεις έμεινε η Δήμητρα Γναφάκη που παρότι πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό στα 400μ. με εμπόδια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στην 1η ημιτελική σειρά και παρότι «κατέβασε» το ατομικό της ρεκόρ σε 56.14 δεν κατάφερε να βρεθεί στους οκτώ καλύτερους χρόνους αφήνοντας πάντως υποσχέσεις για το μέλλον.

Εκτός τελικού στο επι κοντώ έμεινε και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 22χρονος αθλητής ξεκίνησε θετικά, ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.30 και τα 5.50 αλλά στην συνέχεια δεν τα κατάφερε σε τρεις προσπάθειες στο 5.65 και έμεινε εκτός τελικού. Το όριο για την απευθείας πρόκριση στον τελικό ήταν 5,80 μέτρα, ωστόσο και οι δώδεκα αθλητές που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό σημείωσαν επίδοση 5,65 μέτρα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr