Άλλα Σπορ

Στον τελικό του Παγκοσμίου στο πόλο οι Παίδες και οι Κορασίδες της Ελλάδας

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 22:51

Διπλή παρουσία σε τελικούς για την Ελλάδα που νίκησε 15-13 το Μαυροβούνιο και 9-7 την Αυστραλία, αντίστοιχα.

Στον τελικό του Παγκοσμίου στο πόλο οι Παίδες και οι Κορασίδες της Ελλάδας

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο. Η εθνική Παίδων νίκησε 15-13 στον ημιτελικό του Μαυροβούνιο και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Βόλο. Το ίδιο και η εθνική Κορασίδων που επικράτησε 9-7 της Αυστραλίας και θα δώσει το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιείται στη Λάρισα. Έτσι, τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα έχουν την ευκαιρία το Σάββατο να κατακτήσουν τον το χρυσό μετάλλιο. Αντίπαλος και για τις δύο ελληνικές ομάδες θα είναι η Ουγγαρία.

Τελικό με ανατροπή

Οι Παίδες νίκησαν 15-13 στον ημιτελικό το Μαυροβούνιο. Κάνοντας ανατροπή καθώς από το εις βάρος τους 11-9, γύρισαν το ματς με 6-0 σερί και προηγήθηκαν 15-11 για να λήξει το ματς 15-13. Το σερί αυτό, μάλιστα, ήταν εκείνο που έκρινε το ματς. Η Ελλάδα είχε καλύτερο ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (σ.σ.: σχεδόν 43% έναντι 30% των Μαυροβουνίων), στοιχείο που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ματς.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 6-3, 2-2, 2-5.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μπργκούλιαν): Μπάσοβιτς, Ματιάσεβιτς 2, Μορατσάνιν 1, Πέτροβιτς 1, Μίλινιτς 1, Ρογκάνοβιτς 1, Στουπάρ 1, Γιάνοβιτς 2, Βίτσεβιτς, Σάμαρτζιτς, Γκοΐκοβιτς 2, Βούκανιτς 2, Βουκασίνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 3, Κόκκινος, Καρατζάς 3, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης 2, Ζαχόπουλος 1, Σιαμάς 1, Μπέλεσης 1, Χωματάς, Κρατημένος.

Αήττητα τα κορίτσια

Η εθνική Κορασίδων από την πλευρά της έκανε ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο και το χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε την εκπληκτική πορεία στη διοργάνωση που γίνεται στη Λάρισα. Το Σάββατο θα διεκδικήσει τον τίτλο. Στον ημιτελικό με την Αυστραλία, η εκκίνηση ήταν όλα τα λεφτά. Η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά με 6-2 στο ημίχρονο. Οι Αυστραλές μείωσαν σε 8-6, με την Ευτυχία Κωνσταντοπούλου να αποκρούει το πέναλτι της Μίλιγκαν. Διατήρησε το +2 και το ματς έληξε τελικά 9-7.

Τα εξάλεπτα: 4-1, 2-1, 2-4, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χιουζ 2, Βάουχ 2, Λέβενμπεργκ –Πέκλις 1, Όουεν 1, Μακ Κάλοχ 1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr